Concert pascal
MOPAN Suceava

Prefectura judeţului Suceava a transmis că sucevenii care se află în autoizolare la domiciliu nu au simpome ale infecţiei cu noul coronavirus. Potrivit unui comunicat al Prefecturii, forțele de ordine, constituite în echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, polițiști local și militari, au continuat să efectueze verificări în sistem integrat, pentru impunerea normelor legale instituite în perioada stării de urgență. În ultimele 24 de ore au fost verificate 3.232 de persoane aflate în autoizolare sau carantină instituționalizată și 41 de societăți comerciale. Echipele mixte, care au totalizat 326 de polițiști, 99 de polițiști locali, 29 de militari și 162 de jandarmi, au aplicat în urma verificărilor efectuate 147 de sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 345.750 lei

„Astăzi, la nivelul județului Suceava se află în autoizolare la domiciliu 2.993 de persoane, iar în carantină instituționalizată 1.052 de persoane. Persoanele aflate în autoizolare la domiciliu sunt clinic sănătoase, fără simptome specifice infecției COVID – 19. Din izolare voluntară au ieșit până acum 6262 de persoane”, a transmis Prefectura Suceava. Din carantină instituționalizată, după obținerea avizului epidemiologic, au ieșit, de la instituirea măsurii de carantinare și până în prezent, 210 persoane.

Prefectura Suceava a reamintit că în conformitate cu Ordonanța Militară nr. 7/ 2020, începând de azi, 05.04.2020, ora 23.00, se suspendă, pentru o perioadă de 14 zile toate zborurile efectuate de operatorii economici aerieni spre Austria, Belgia, Confederația Elvețiană, Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos, Turcia și Iran și din aceste țări către România, pentru toate aeroporturile din România.

De asemenea se prelungește măsura suspendării zborurilor efectuate de operatorii economici aerieni spre Franța și Germania și din aceste țări către România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 8 aprilie 2020.

Măsura suspendării zborurilor nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, precum și aterizărilor tehnice necomerciale.

Sunt permise zborurile efectuate de toți operatorii aerieni prin curse neregulate (charter), pentru transportul lucrătorilor sezonieri, cu excepția lucrătorilor care își desfășoară activitatea în domeniul sanitar și al asistenței sociale, din România către alte state, cu avizul autorităților competente din țara de destinație.

Ordonanța Militară nr. 7/ 2020 mai instituie măsura suspendării transportul rutier internațional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale și servicii ocazionale în trafic internațional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport spre Italia, Spania, Franța, Germania, Austria, Belgia, Confederația Elvețiană, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos și Turcia și din aceste țări către România, pe toată perioada stării de urgență.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava