Concert pascal
MOPAN Suceava

Sucevenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare ar putea să rămână din nou fără apă caldă şi căldură. Compania Bioenery Suceava a trimis astăzi o adresă către SC Termica SA, dar şi în atenţia Primăriei Suceava şi a primarului Ion Lungu, în care se precizează că furnizarea agentului termic ar putea fi sistată începând cu data de 9 noiembrie 2014. Prin adresa respectivă, SC Bioenergy Suceava, compania care produce agentul termic, a solicitat Termica plata datoriilor neachitate. Directorul Bioenegy Suceava, Vasile Ilie a arătat că valoarea totală a datoriilor pe care trebuie să le achite Termica este de 15,94 milioane de lei, această sumă generând penalităţi de întârziere în valoare de aproximativ 995.000 de lei.

„În prealabil am formulat numeroase cereri de plată de urgenţă a creanţelor neachitate acumulate pe parcursul anului 2014, cereri înregistrate atât la sediul debitoare, cât şi la cel al administratorului judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi, însă cuantumul acestora a crescut constant. Având în vedere că nici până în prezent nu ne-au fost achitate debitele restante, şi având în vedere perioada de timp de când sunt datorate, respectiv februarie – octombrie 2014, precum şi cuantumul debitului, solicităm achitarea până la data de 7 noiembrie 2014 a întregii creanţe pe care o datoraţi, rezultată din continuarea activităţii debitoarei Termica după deschiderea procedurei de insolvenţă, respectiv perioada de observaţie”, spune Vasile Ilie.

El a adăugat că dacă nu se fac aceste plăţi, Bioenergy nu îşi mai poate achita biomasa achiziţionată de la furnizori, având în vedere valoarea şi vechimea creanţelor datorate. Ilie a atras atenţia că în data de 9 noiembrie 2014 Bioenergy va fi nevoită să reînchidă centrala termică, „fapt de care SC Termica SA este singura şi deplin răspunzătoare şi de natură să afecteze nu doar interesele noastre, ci şi pe cele ale locuitorilor municipiului Suceava, în plin sezon toamnă-iarnă”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava