Concert pascal
MOPAN Suceava

Miercuri, 22 iunie, începând cu ora 18:00, a avut loc în municipiul Suceava procesiunea „Calea Sfinților”. În cadrul acesteia, moaștele Sfântului Ioan cel Nou au fost purtate de clerici și mireni pe străzile orașului. Procesiunea a fost condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Alături de Înaltpreasfinția Sa, au mai participat Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei și Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Manifestarea s-a desfășurat pe un traseu de 7 km. La cele zece opriri în locurile importante ale municipiului au fost rostite ectenii, răspunsurile fiind date de Corul Seminarului Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei”. După procesiune, racla cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou a fost reașezată spre închinare în baldachinul special amenajat din curtea Catedralei Arhiepiscopale.

Manifestările prilejuite de hramul Catedralei Arhiepiscopale se desfășoară în contextul Anului Jubileu – Moștenirea Mușatină – credință, cultură, istorie.

Sursă foto: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava