Concert pascal
MOPAN Suceava

Cei doi fraţi din judeţul Suceava care au creat şi au ridicat „imperiul Dedeman”, Dragoş şi Adrian Pavăl, ocupă locul II în Topul Capital 2015 al celor mai bogaţi 300 de români. Averea estimată a acestora este de 850-900 de milioane de euro, cu aproximativ 200 de milioane de euro mai mult decât cea pe care o aveau în topul din 2014. Cei doi fraţi sunt depăşiţi în clasament de omulde afaceri Ion Ţiriac.
Dragoş şi Adrian Pavăl, de 49, respectiv 47 de ani, s-au născut în comuna suceveană Bogdăneşti, însă în momentul de faţă locuiesc în Bacău, locul de unde a şi fost înfiinţată şi dezvoltată afacerea Dedeman.
Cei de la revista Capital scriu că afacerea Dedeman în 2014 a fost de 3,4 miliarde de lei, cu un profit net de peste 400 de milioane de lei. Compania Dedeman a fost înfiinţată în urmă cu 22 de ani, fiind în momentul de faţă lider de piaţă în domeniul retail-bricolaj.
„Creşterea constantă, de la înfiinţare până în prezent, a fost susţinută şi de evoluţia produselor: în 2001, Dedeman oferea 12.000 de produse în gamele sale destinate amenajărilor interioare şi exterioare, pentru ca în 2010 să comercializeze peste 45.000 de produse”, se precizează în revista Capital.
Dedeman are în momentul de faţă 40 de magazine, şi 8.100 de angajaţi. În anul 2015, Dedeman a deschis un nou magazin în municipiul Suceava. Tot în 2015 Dedeman a deschis un magazin nou în Bucureşti, şi urmează un nou magazin în Timişoara. Cei doi fraţi au declarat pentru Capital că Dedeman va continua să se extindă, prin adăugarea a patru – cinci magazine în fiecare an, ţinta fiind ca până în 2016 reţeaua să ajungă la 50 de magazine.

Vasile Armenean, patronul Betty Ice, ocupă locul 139 în topul celor mai bogaţi români

Un alt sucevean care a intrat în ediţia de anul acesta a Topului celor mai bogaţi români este proprietarul fabricii de îngheţată Betty Ice, Vasile Armenean. Averea acestuia este estimată la suma de 38-40 de milioane de euro, în scădere faţă de anul trecut, când suma era de 42-44 de milioane de euro. Revista Capital scrie că Betty Ice a înregistrat anul trecut afaceri de aproape 20 de milioane de euro, şi un profit de 1,5 milioane de euro. „Betty Ice deţine în prezent patru magazine în Sibiu, Oradea, Braşov şi Cluj şi peste 100 de chioşcuri în toată ţara”, se precizează în Capital.
În aceeaşi revistă se mai arată că în anul 2014, Vasile Armenean a preluat integral proiectul Bucovina Golf Resort, din comuna Mitocu Dragomirnei. Proiectul prevede ca pe o suprafaţă de 100 de hectare de teren să se construiască un teren de golf, un hotel şi un centru SPA.

Sucevenii care au ridicat „imperiul Dedeman” ocupă locul II în topul celor mai bogaţi români, 6.3 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.3/10 (3 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava