Concert pascal
MOPAN Suceava

Doi dintre handbaliştii Liceului cu Program Sportiv din Suceava, Claudiu Lazurcă şi Ionuţ Andreescu, au avut parte de prima experienţă internaţională din acest an. Cei doi handbalişti, alături de antrenorul de la LPS Suceava, Răzvan Bernicu, au participat la un cantonament al loturilor naţionale ale României de cadeţi şi de juniori, la Izvorani, finalizat cu patru meciuri test cu loturile naţionale similare ale Slovaciei, câştigate de selecţionatele ţării noastre. Prezent de mai multe ori în acţiunile Federaţiei Române de Handbal, suceveanul Ionuţ Andreescu a prins pentru prima dată lotul României de cadeţi şi a evoluat în ambele meciuri câştigate în faţa Slovaciei. În primul a intrat în minutul 15 şi a ieşit în 45, având o evoluţie foarte bună, la final România impunându-se cu 30 – 18. În cel de-al doilea meci a fost titular, România, la care suceveanul Răzvan Bernicu este antrenor secund, impunându-se şi de această dată, cu 29 – 25. De altfel, naţionala de cadeţi se pregăteşte pentru Jocurile Mediteraneene, ce vor avea loc în Egipt, în perioada 14 – 21 februarie.

Celălalt handbalist sucevean, Claudiu Lazurcă, a participat şi el la ultima acţiune a lotului naţional de juniori, şi asta deoarece din vară va trece la tineret. Un obişnuit al loturilor naţionale, Claudiu a evoluat în ambele meciuri ale României cu Slovacia, primul terminat la egalitate, 27 – 27, şi un al doilea câştigat cu 27 – 20, în care suceveanul a fost cel mai bun marcator, cu 8 reuşite.

„Ionuţ Andreescu a fost surpriza plăcută a acestui cantonament, şi asta deoarece a fost inclus în lotul de cadeţi, după acţiunile proiectului Plan Talent. Atât eu, cât şi colegul meu de la LPS Suceava, Iulian Dugan, avem încredere în potenţialul lui Ionuţ şi sperăm ca încet-încet să-şi câştige acest loc în lotul naţional prin evoluţiile sale. El joacă în poartă la noi şi la cadeţi şi la juniori I şi dacă va munci la fel în continuare suntem convinşi că va ajunge departe. În primul meci cu Slovacia a avut o evoluţie foarte bună, apreciată şi de antrenorul cu portarii Daniel Apostu, şi chiar dacă în al doilea a fost titular şi a avut ceva trac, per ansamblu s-a descurcat excelent. Claudiu Lazurcă a făcut şi el două meciuri bune, mai ales al doilea, când a contribuit mult la victoria României”, a explicat antrenorul sucevean Răzvan Bernicu, secund la naţionalele României de cadeţi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava