MOPAN Suceava

Doi canotori din judeţul Suceava au reuşit să urce pe podiumul de premiere al Campionatului European de juniori cu echipajele României. Florin Arteni Fântânaru şi Georgiana Moroşanu au participat în weekend, pentru prima oară în carieră, la o competiţie de anvergură, competiţie ce a avut loc în Franţa. Florin Arteni Fântânaru, sportive pregătit la Clubul Sportiv Municipal Suceava de antrenorul Ioan Despa, a concurat în proba de dublu rame alături de vasluianul Iulian Nestian. Cei doi au făcut o cursă foarte bună în finală şi au condus aproape tot timpul, dar pe final au fost întrecuţi de echipajul Croaţiei, medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Juniori I de anul trecut. Florin Arteni Fântânaru a câştigat astfel medalia de argint, a doua a României din acest concurs şi prima pentru el la un Campionat European de juniori I.

„Florin şi colegul său de barcă au făcut o cursă foarte bună şi au condus până pe final, când experienţa croaţilor s-a dovedit decisivă, dar au fost foarte aproape, la doar o secundă. Vor fi din nou selecţii naţionale şi sper ca Florin să scoată timpi buni şi să prindă barca pentru Campionatul Mondial ce va avea loc în luna august, în Cehia, competiţie la care îmi doresc să urce din nou pe podium. Mulţumim Primăriei şi Consiliului Local Suceava pentru faptul că ne sprijină în activitatea noastră”, a declarat antrenorul Ioan Despa.

Aflată şi ea la primul Campionat European de juniori I, Georgiana Moroşanu, pregătită la Clubul Sportiv Şcolar „Nicu Gane” din Fălticeni de antrenorii Vasile şi Ana Avrămia, a reuşit să urce pe podium. Georgiana a concurat în proba regină cu barca României, cea de 8+1, cu care a reuşit să câştige medalia de argint alături de colegele sale, Amalia Bucu, Cristina Răileanu, Lorena Constantin, Elena Cătălina Onciu, Teodora Mândrilă, Alice Elena Ţurcanu, Iulia Timoc şi Victoria Petreanu.

La acest Campionat European de canotaj pentru juniori I, România a participat cu 10 echipaje, opt dintre ele reuşind să se califice în finalele mari, iar şapte au urcat pe podium. Canotorii români au obţinut o medalie de aur, cu barca de patru rame (4-) feminin, cinci medalii de argint cu bărcile de dublu rame (2-) feminin, dublu rame (2-) masculin, patru rame (4-) masculin, patru vâsle (4x) masculin şi opt plus unu (8+) feminin, precum şi o medalie de bronz cu barca de patru vâsle (4x) feminin. Echipajul masculin de opt plus unu (8+) s-a clasat pe locul 6, echipajul de dublu vâsle (2x) feminin s-a clasat pe locul 7, iar cel de dublu vâsle (2x) masculin pe locul 15.

În această vară, cel mai titrat canotor de la CSM Suceava, Cosmin Pascari, va participa la Campionatul European de seniori, ce va avea loc la începutul lunii august, în Scoţia. Un alt canotor de la CSM Suceava, Alexandru Dumitru Ciobâcă, se pregăteşte cu lotul naţional de tineret şi va participa la finalul lunii iulie la Campionatul Mondial de Tineret, ce va avea loc în Polonia.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava