Concert pascal
MOPAN Suceava

De astăzi şi pînă vineri, între orele 10.00 şi 15.00, expoziţiile realizate pentru cea de-a II-a ediţie a Zilelor Culturii Urbane la „Uzina de Apă” Suceava vor fi deschise publicului. Manifestarea a început vineri, 16 august, şi marchează împlinirea a 100 + 1 ani de la darea în folosinţă a „Uzinei de Apă” Suceava. Tema ediţiei este „Regenerarea patrimoniului recent”, iar evenimentele au cuprins, pînă acum, între altele: vizionarea în şantier a tehnicilor de restaurare a faţadelor la „Uzina de Apă”, diverse prezentări cum a fost cea intitulată “Soluţii durabile pentru renovare şi restaurare” , vernisarea expoziţiilor „Mincu. Un secol de istorie” – prezentată de Victor Velculescu, realizator de imagine şi film, şi „Botoşani – patrimoniu regăsit” – prezintată de Gheorghe Stanciu, profesor de arte plastice. A mai avut loc masa rotundă cu tema „Regenerarea patrimoniului recent – o practică actuală”, discuţiile reunind profesionişti din arhitectură, urbanism şi restaurare, reprezentanţi ai autorităţilor responsabile pentru acest domeniu, proprietari de imobile valoroase ş.a. Începînd de astăzi, expoziţiile deja menţionate, dar şi cele intitulate „Patrimoniul arhitectural industrial şi echipamente publice la Suceava” şi „Refuncţionalizarea arhitecturii industriale – o practică internaţională” sunt deschise publicului.

Centrul de Arhitectură, Cultură Urbană şi Peisaj „Uzina de Apă” Suceava, având drept coordonator Ordinul Arhitecţilor din România – Filiala Nord-Est, asociat cu municipiul Suceava şi având ca partener Uniunea Arhitecţilor din România, sunt cei care organizează, în intervalul 16-23 august, cea de-a II-a ediţie a Zilelor Culturii Urbane la „Uzina de Apă” Suceava.
Uzina de Apă este situată pe strada Apeductului, nr.4, spre serele Primăriei Suceava.Fosta Uzină de Apă a oraşului Suceava (monument de patrimoniu industrial), dată în folosinţă pe 12 august 1912, a devenit, în 2011, Centru de Arhitectură, Cultură Urbană şi Peisaj. Acest proiect a fost iniţiat şi este coordonat de OAR, prin filiala Nord-Est, în asociere cu Municipiul Suceava.

„Atît Uzina electrică (1908), cît şi Uzina de apă (1912), reprezintă în istoria Sucevei momentul decisiv marcând intrarea în modernitate din punct de vedere urbanistic a unui oraş care, pînă la acea dată, încă mai păstra ceva din aerul patriarhal al vechilor zidiri medievale” , arata Florin Hău, regretatul arheolog de la Muzeul Bucovinei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava