Federaţia Română de Canotaj va fi prezentă cu 11 echipaje şi 41 de sportivi la Campionatul Mondial de la Linz, Austria, care se va desfăşura în perioada 25 August – 1 Septembrie. Competiţia reuneşte la start 1.190 de sportivi din 90 de ţări. Competiţia este decisivă pentru calificarea sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

La feminin dublu vâsle categorie uşoară (LW2x), România va fi reprezentată de sucevencele Ionela-Livia Cozmiuc şi Gianina-Elena Beleagă, campioanele mondiale en-titre. La categoria masculin simplu vâsle ţara noastră va fi reprezentată de Mihai Chiruţă.

La masculin dublu rame (M2-) participă sucevenii Marius-Vasile Cozmiuc şi Ciprian Tudosă, vice-campionii din 2018, iar la feminin dublu rame (W2-) echipajul este format din Cristina-Georgiana Popescu şi Amalia Bereş.

În proba de dublu vâsle, la masculin (M2x) din partea României participă Ioan Prundeanu şi Marian-Florian Enache, iar la feminin (W2x) Nicoleta Ancuţa Bodnar şi Simona Geanina Radiş.

La masculin patru rame (M4-) echipajul este format din sucevenii Mihăiţă Vasile Ţigănescu și Cosmin Pascari, alături de Mugurel Vasile Semciuc și Ştefan Constantin Berariu şi, iar echipajul feminin de patru rame (W4-) este format din Viviana Iuliana Bejinariu, Ioana Vrînceanu, Mădălina Bereş şi Denisa Tilvescu.

La feminin patru vâsle (W4x) echipajul este format din Larisa Elena Roşu, Elena Logofătu, Nicoleta Paşcanu şi Tabita Maftei.

În proba de 8 plus cârmaci echipajul masculin (M8+) este format din Alexandru Matinca, Adrian Damii, Alexandru Chioşeaua, Constantin Adam, Cristi-Ilie Pîrghie, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoş Aicoboae, Alexandru-Cosmin Macovei şi Adrian Munteanu. În proba feminină de 8 plus cârmaci concurează Mădălina Caşu, Roxana Paraşcanu, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Maria-Magdalena Rusu, Roxana-Iuliana Anghel şi Daniela Druncea.

“Pentru noi urmează ultima mare competiţie din acest an, cea care va decide şi calificările la Jocurile Olimpice. Suntem pentru prima dată după mulţi ani când concurăm în foarte multe probe cu sportivi în bărci de sine statoare. Obiectivul Federaţiei în acest an este calificarea a cât mai multe echipaje pentru Tokyo, iar pe cei care îşi doresc o medalie la Linz, îi îndemn ca atunci când ajung în finală să dea totul pentru a-şi îndeplini visul”, declară Elisabeta Lipă, Preşedinta Federaţiei Romane de Canotaj.

Pentru calificarea la Jocurile Olimpice este necesară o clasare în primele 5 locuri la opt plus unu, în primele 8 locuri în probele de patru rame şi patru vâsle, în primele 11 la probele de dublu vâsle şi dublu rame, primele 7 locuri în probele de dublu categorie uşoară şi în primele 9 la probele de simplu.
„Avem multe echipaje care au avut rezultate foarte bune în acest an, atât la Europene cât şi la etapa de Cupă Mondială de la Rotterdam. Scopul principal al Federaţiei este calificarea la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 a cât mai multe echipaje şi pot să vă spun că avem o echipă valoroasă şi bine pregătită pentru această competiţie”, declară Dorin Alupei, Antrenor Federal.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava