Concert pascal
MOPAN Suceava

Voleiul sucevean are rădăcini adânci la Suceava. Una dintre cele mai frumoase și prolifice ramuri sportive a răsărit în Bucovina înainte de 1970. Jocul la fileu în Suceava a început cu doctorul Traian Căldare și a continuat cu profesorul Victor Pancu, cei care au influențat decisiv voleiul în Bucovina și au participat din, teren și din afara lui, la meciuri de pomină din primul eșalon valoric. Cei mai ”cărunți” la tâmple își aduc aminte de partide incredibile în care CSM Suceava juca de la egal la egal cu Steaua sau Dinamo în care evoluau jucători care fac parte din istorie ca și Udiștanu, Oros, Păușescu, Ghunter Enescu, Pop, Dumănoiu, Tutovan, Macavei și alții pe care nu ni-i mai amintim, dar care au jucat volei adevărat în Europa și în lume.

L-am întrebat pe profesorul Victor Pancu, după 45 de ani petrecuți în slujba voleiului sucevean, dacă s-a mai confruntat cu momente dificile în viața voleibalistică.

”Nu știu să fi fost martor la astfel de situații. Au mai fost inundații, cutremure, dar nimic nu se compară cu ce este acum. Pentru mine, care oricum merg la cumpărături de la 11 la 13, la fel ca și toți ceilalți, este ceva de neconceput. Am fost activ pe tot parcursul vieții și este greu de stat la domiciliu.
Acum este timpul de meditat, de citit cărți, de jucat pe calculator, de făcut fitness și orice altă activitate care poate ocupa timpul acasă. Pentru un sportiv adevărat este complicat ca să se implice în astfel de activități, dar este necesar ca toată lumea să înțeleagă că nu e de glumit cu virusul.
Suceava este un oraș care a fost activ tot timpul din punct de vedere sportiv și care a contribuit tot timpul la progresul mișcării sportive în România. Acum orașul nostru trece printr-un moment dificil și are nevoie de sprijin moral în primul rând pentru că merită.
Este de așteptat ca lucrurile să nu mai fie la fel, nici în sport, nici în viață. Nu se știe cum va reacționa lumea după un asemena val.
Suceava este un oraș care a încercat de-a lungul timpului să se implice în viața sportivă și să propună modele la nivel național. Eu zic că a și reușit și că va trece peste momentele grele cu care se confruntă” a spus profesorul Victor Pancu.

”Sunt convins că voleiul sucevean va rezista!” - este de părere una din legendele vii ale jocului la fileu, profesorul Victor Pancu, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava