Concert pascal
MOPAN Suceava

Reprezentanți ai Forțelor Navale Române se află într-o vizită de documentare în județul Suceava pentru a pregăti campania de promovare a profesiei militare care se va desfăşura în perioada 19-22 februarie în şapte licee sucevene. Este vorba de Colegiul Militar “Ștefan cel Mare” și Colegiul Național “Dragoș Vodă”- Câmpulung Moldovenesc, de Liceul Teoretic “Ion Luca” din Vatra Dornei, de Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” și Colegiul Tehnic, din Rădăuți, de Colegiul Tehnic “Al. I. Cuza” și de Colegiul “Mihai Eminescu”din Suceava. Reprezentanții Forțelor Navale Române s-au întâlnit marţi, 16 ianuarie, la sediul Palatului Administrativ cu prefecta Mirela Adomnicăi şi cu directorii celor şapte unităţi de învăţământ, întâlnire la care au participat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Gheorghe Lazăr şi un reprezentant al Direcţiei pentru Protecţia Copilului întrucât în cadrul campaniei, va fi organizată și o acțiune de caritate la un centru de plasament sucevean.

Ofertă educaţională tentantă a unităţilor de învăţământ ale Forțelor Navale Române

Purtătorul de cuvânt al Statului Major al Forțelor Navale Române, colonelul Corneliu Pavel, a explicat că principalul criteriu care a stat la baza selectării celor şapte licee a fost procentul de promovabiloitate. El a arătat că Forţele Navale Române dispun de trei instituţii de învăţământ Academia Navală « Mircea cel Bătrân » din Constanţa care formează ofiţeri şi ingineri, apoi Şcoala militară de maiştri militari-învăţământ posliceal tehnic de doi ani şi Şcoala de aplicaţie a Forţelor Navale de la Mangalia unde în 4-5 luni de zile formează soldaţi profesionişti în Forţele Navale Române. Învăţământul este gratuit, cazare, masă, echipamente iar la final toţi primesc repartiţie. În plus cei care optează pentru Academie sau şcoala postliceală beneficiază în anul doi de un marş în apele internaţionale cu nava şcoală bricul Mircea. Colonelul Pavel a amintit şi de salariile pe care le vor primi viitorii absolvenţi: 2.700 de lei net un locotenent, 2.400-2.500 lei net un maistru militar şi 2.200-2.300 de lei net cu tot cu sporuri un soldat. El a spus că discuţiile cu elevii din cele şapte licee sucevene vor fi interactive. „Despre ce vom discuta cu elevii? Vom discuta în primul rând despre aceste trei instituţii de învăţământ dar vom veni cu reprezentanţi ai noştri pe specializări, vom merge pe interacţiune. Vom veni cu scafandri care îşi vor aduce mici elemente de echipament, cu infanterişti marini care îşi vor aduce tot felul de elemente de echipament, armament, plasă de mascare. Vom veni cu militari de la bordul navelor militare care au participat la misiuni în străinătate şi care vor povesti elevilor ce au trăit ei când au fost spre exemplu în Tanzania sau în insulele Seychelles”, a spus colonelul Pavel.

Judeţul Suceava i-a dat pe Amiralii Cucoşel şi Ivanasciuc

Purtătorul de cuvânt al Statului Major al Forțelor Navale Române a mai propus ca în cadrul săptămânii „Şcoala altfel » elevii să facă excursii la Constanţa unde pot vizita nave militare, Muzeul Marinei, Planetariul sau alte obiective interesante. Colonelul Pavel a mai ţinut să sublinieze că judeţul Suceava a dat marinei militare române oameni importanţi de-a lungul timpului amintind de Amiralii Cucoşel şi Ivanasciuc.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava