MOPAN Suceava

În fiecare an, sute de medici sunt sancționați de CAS de sănătate, unii alegîndu-se chiar și cu rezilierea contractului. Unul dintre motive, consideră conducerea CAS, este acela că doctorii nu țin pasul cu legislația în domeniu și nu-și respectă contractele. Se întîmplă mai ales în cazul celor mai nou veniți în sistem.
În anul 2016 au fost efectuate un număr de 255 acțiuni de control la furnizorii în contract cu CAS Suceava, din care 218 controale tematice și 37 controale operative, a anunțat șeful CAS Suceava, Cristi Bleorțu. Potrivit acestuia, în urma controalelor efectuate la furnizorii de servicii medicale/medicamente, pentru nerespectarea clauzelor contractuale s-au dispus 333 măsuri și a fost imputată o suma totală de aproximativ 1, 3 milioane de lei. Peste 180 dintre furnizorii sancționați au fost medici de familie sau specialiști. Cele mai des întîlnite nereguli au fost: nerespectarea programului de lucru, rețete prescrise fără respectarea protocoalelor de prescriere a medicamentelor, necompletarea corectă și la zi a formularelor utilizate în sistemul de asigurări de sănătate, emiterea de prescripții medicale off-line și neridicate în sistem în termenul legal sau raportarea unor servicii medicale neefectuate.
Anul trecut, CAS Suceava a încheiat cu furnizorii de servicii medico-farmaceutice un număr de 857 contracte. Dintre acestea, pe medicina primară – 283, 109 pe ambulatoriu de specialitate clinic 109 și 143 cu farmacii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava