Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto47 poze în acest set

Câteva sute de spectatori, suceveni și turiști din mai multe județe ale țării, au participt duminică, în prima zi de Paște la evenimentele organizate la Muzeul Satului Bucovinean în cadrul proiectului „Paștele în Bucovina”. Manifestările au fost organizate de Consiliul Județean Suceava, în colaborare cu Centru Cultural Bucovina și Muzeul Naținal al Bucovinei. Pentru început, cei care au dorit au participat la slujba din prima zi de Paște, oficiată în biserica de lemn din Muzeul Satului, la final preoții sfințind coșurile pline cu ouă roșii, cozonaci și alte produse specifice acestei perioade. După slujbă, gospodarii din mai multe zone ale județului, îmbrăcați în frumoase costume populare, s-au îndreptat către scena din incinta Muzeului Satului Bucovinean pentru un frumos concert pascal. Concertul a fost deschis de un scurt recital de toacă, după care pe scenă a urcat Corul Bărbătesc al Parohei din Bosanci. Spectacolul a fost completat de Grupul Folcloric „Obcina Stânișoarei” din Mălini și de Grupul de copii „Ram de Salcie” al Parohiei din Salcea. Între spectacolele oferite de aceste grupuri, spectatorii au putut să asculte scurte concerte de toacă, oferite de copiii grupurilor de tocași din parohiile Rotunda și Dumbrăveni. Pentru a păstra tradițiile din perioada Sărbătorilor Pascale, spectatorilor prezenți la acest eveniment au primit din partea organizatorilor ouă roșii și cozonac.

După concertul pascal, pe scena a urcat cunoscuta Maria Buză, care a susținut un concert alături de taraful George Pătrașcu. Cu o voce extraordinară și cu un entuziasm care a cucerit publicul încă de la primele melodii interpretate, Maria Buză le-a oferit spectatorilor un concert extraordinar ce a completat în mod fericit programul manifestărilor organizate la Muzeul Satului Bucovinean.

Prezent la manifestările organizate în Muzeul Satului Bucovinean în prima zi de Paști, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a spus că atât slujba de la biserica de lemn cât și concertul pascal au adus în fața turiștilor tradițiile autentice din această zonă a țării. „Este o bucurie să văd o prezență așa de numeroasă, și în special a copiilor. Personal am gustat din cozonacul făcut de gospodinele de la Mălini, este un cozonac extraordinar. Deosebite au fost și recitalurile corului de la Bosanci, a tinerilor din Salcea și a tocașilor de la Rotunda. Tot ce a fost astăzi aici a fost în spiritul Sărbătorilor Pascale, sărbători care sunt cu totul și cu totul deosebite. Și pentru că vorbim de Paști și de Lumină, Lumina ca simbol al vieții, Învierea lui Isus Hristos, Împăratul Păcii sper că va face ca această lumină să ajungă și dincolo de granițe și să primim semnele păcii și pacea să ajungă cât mai curând și către vecinii noștri și în toată lumea”, a spus Niculai Barbă.

Sute de spectatori la concertul pascal și la recitalul Mariei Buză de la Muzeul Satului Bucovinean, 7.0 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (3 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava