Concert pascal
MOPAN Suceava

Sute de suceveni, majoritatea lor tineri, au aprins lumânări în centrul Sucevei în memoria victimelor din incendiul izbucnit vineri seara în clubul Colectiv din Bucureşti, în urma căruia nu mai puţin de 30 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 200 au fost rănite. Sucevenii s-au adunat în Piaţa Steagurilor, lângă statuia „Bucovina Înaripată”, în faţa căreia câţiva tineri au scris cu lumânări titlul unei piese pe care formaţia Goodbye to Gravity a cântat-o în concertul de vineri seara din clubul Colectiv, „The day we die”. Rând pe rând, toţi cei care au venit duminică seara în Piaţa Steagurilor au aprins câte o lumânare în semn de solidaritate cu victimele incendiului.

Astfel, soclul statuii „Bucovina Înaripată” s-a transformat într-un adevărat altar plin cu lumânări, pe care sucevenii le-au aprins în memoria celor 30 de persoane decedate în incendiu. Printre cei care au venit duminică seara în centrul Sucevei s-au numărat atât tineri cărora le place muzica rock, dar şi persoane adulte care au dorit astfel să le aducă un ultim omagiu celor care şi-au pierdut viaţa în incendiul din clubul Colectiv.


În centrul Sucevei, printre cele câteva sute de suceveni, s-a aflat şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, care a aprins o lumânare în memoria victimelor incendiului din Bucureşti şi care a lăsat o icoană pe care o primise de la o măicuţă de la Mănăstirea Piatra Tăiturii.

„Am primit in dar o icoana cu Maica Domnului si pruncul Isus de la o maicuta de la Manastirea Piatra Taieturii, la cateva minute dupa ce am aflat vestea cumplita. In seara asta am aprins si o lumanare in piata centrala a Sucevei si am lasat aceasta icoana in memoria celor trecuti la nefiinta in accidentul de vineri! Dumnezeu sa ii ierte si sa le dea sanatate celor care se lupta pentru viata!”, a fost mesajul pe care Cătălin Nechifor l-a postat ulterior pe contul său de Facebook.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava