MOPAN Suceava

Echipele de montatori specializați au început să fie din ce în ce mai căutate pe piața din România, aproximativ 10% din business-ul  Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător de pe plan autohton, fiind reprezentat de astfel de servicii.
“În ultimii ani, am înregistrat tot mai multe cereri în ceea ce privește serviciile de montaj, atât când vine vorba de sectorul public, cât și de cel privat. Cu toate acestea, echipele de montatori specializați sunt contractate mai ales în cazul proiectelor de mare anvergură,  aproximativ 30% dintre clienţii persoane fizice fiind încă tentați să realizeze montajul independent, sau cu ajutorul montatorilor neprofesionişti”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.
Potrivit acestuia, peste 10% din cifra de afaceri înregistrată în 2013 – 68,1 milioane de lei –  a fost adusă de serviciile de montaj, valoarea acestora în business-ul Symmetrica ajungând la aproximativ 6,81 milioane de lei (1,5 milioane de euro).
În ceea ce privește destinația serviciilor de montaj Symmetrica, peste 60% din volumul lucrărilor efectuate sunt realizate în proiecte din sectorul public, restul de 40% fiind împărțite în mod egal între sectorul rezidențial/comercial și cel privat (clienţii persoane fizice).
În schimb, când vine vorba de proiectele în care compania a livrat produse până în prezent, aproximativ 10% dintre cele din domeniul public au solicitat și servicii de montaj. În acelaşi timp, proiectele rezidenţiale/private în care Symmetrica s-a implicat cu produse au solicitat, în proporţie de 30%, şi montaj, în timp ce 50% dintre persoanele fizice ce au achiziţionat produse Symmetrica au dorit şi acest serviciu.
Symmetrica dispune, în prezent, de peste 40 de echipe de montatori specializați, care au acces la cele mai moderne echipamente de lucru și sunt pregătiți în permanență pentru a se putea adapta cerințelor pieței. În plus, pe lângă colaborarea cu o echipă de montatori profesioniști, clienții care aleg serviciile de montaj ale Symmetrica beneficiază și de o reducere suplimentară la prețul produselor achiziționate și de garanție de doi ani pentru lucrarea efectuată.
Astfel, printre cele mai mari proiecte pentru care Symmetrica a asigurat și montajul se numără și lucrările publice realizate în parteneriat cu Primăria Iași, Suceava și Bacău, pavarea parcărilor din cadrul magazinelor Lidl, cât și lucrările de pe Șoseaua Alexandria – Roșiori.
Cât plătesc românii pentru montaj?
Potrivit reprezentantului companiei, în timp ce peste 70% dintre români lucrează cu montatori specializați atunci când vine vorba de amenajarea curții, 25% apelează la meşteri nespecializaţi, iar restul de 5% aleg să își realizeze singuri lucrările de montaj.
Astfel, în ciuda faptului că cei care aleg să lucreze cu meşteri nespecializaţi plătesc inițial un preț mai mic pentru montaj, aceștia nu iau în calcul faptul că lucrările efectuate de o echipă neprofesionistă au o durată de viaţă mai scurtă şi atrag cu sine cheltuieli mai ridicate pe termen lung.
În ceea ce privește costurile unui montaj profesionist, potrivit Symmetrica, românii plătesc între 20 şi de 30 lei pe metrul pătrat pentru realizarea unui pavaj pietonal și peste 50 de lei pe metrul pătrat pentru montarea unui pavaj carosabil.
Cum trebuie realizat un montaj corect
Atunci când vine vorba de montarea pavelelor, este foarte important ca toate etapele lucrării să fie corect executate: de la săpătura pământului și pregătirea stratului suport, până la montajul propriu-zis al pavelelor. Astfel, primul aspect care trebuie luat în considerare pentru a asigura execuția unei lucrări de calitate este reprezentat de trasarea terenului pe care vor fi montate pavelele.
„Dacă stratul suport nu este pregătit în mod corect, lucrarea de montaj riscă să se deterioreze într-un timp relativ scurt. În acest sens, deosebit de important este ca inițial să se realizeze o trasare corespunzătoare, cu pante de scurgere a apei şi cu o compactare corectă a stratului suport”, a subliniat Sebastian Bobu.
Potrivit acestuia, în funcţie de tipul suprafeţei pavate (carosabilă, pietonală sau mixtă) şi de criteriile estetice ale fiecărui client trebuie calculează grosimea stratului suport (balast, piatră spartă, beton) şi găsite cele mai optime soluţii de dirijare şi scurgere a apei din precipitaţii.
După aceste operaţiuni, se aşează patul de pavaj ce reprezintă un strat de nisip uscat. Pavelele se aşează apoi peste acest strat, cu rosturi de 2-3 mm, urmând ca la final acestea să fie umplute cu nisip fin.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava