MOPAN Suceava

Românii se arată din ce în ce mai interesaţi de pavarea ecologică, în ultimii doi ani cererea de pavele ce asigură şi creşterea vegetaţiei dublându-se, potrivit datelor Symmetrica, principalul producător local şi liderul pieţei autohtone de profil.

“În ultimii doi ani construcţiile ecologice au început să prindă contur şi în România, mai ales în cazul amenajărilor peisagistice, unde armonizarea cu mediul înconjurător este obligatorie. Pe lângă efectul estetic al pavelelor ecologice, principalul lor avantaj constă în faptul că evită stagnarea apei provenite din precipitaţii şi permit drenarea suprafeţele pe care sunt aplicate”, a declarat Sebastian Bobu, Directorul Executiv al Symmetrica.

Potrivit afirmaţiilor sale, în ultimii doi ani cererea de pavele ecologice s-a dublat, cel mai des aceste fiind alese pentru spaţiile publice, cu preponderenţă pentru proiectele de parcări. Pe lângă avantajele pe care le oferă acest tip de pavele, unul dintre motivele pentru care cererea a crescut poate fi pus şi pe seama preţului pe metru, cel pentru de pavele ecologice fiind cu aproximativ 10% mai mic decât cel pentru pavele clasice.

“În acest moment, pavelele ecologice ocupă un procent de aproximativ 5% din producţia totală a Symmetrica, ce ajunge la 11.500 m zilnic. Dacă în următoarea perioadă cererea va continua să crească vom lua în considerare mărirea capacităţii de producţie pe acest segment”, a subliniat Sebastian Bobu.

Acesta a mai adăugat, de asemenea, că pe lângă proiectele publice în cadrul cărora sunt tot mai mult folosite pavajele ecologice, şi clienţii persoane fizice optează pentru acest tip de produse.

 

Beneficiile pavării ecologice

Când vine vorba de beneficii, pavarea ecologică prezintă un avantaj considerabil, comparativ cu sistemul de pavaj impermeabil, întrucât permite precipitaţiilor atmosferice să alimenteze pânza freatică. Astfel, apa nu mai trebuie colectată prin conducte şi scurgeri ce necesită investiţii suplimentare. Mai mult, pavelele ecologice au o capacitate ridicată la drenaj şi o rezistenţă foarte mare, motiv pentru care acest sistem este utilizat atât pentru aleile pietonale, cât şi pentru parcările de autovehicule.

În ceea ce priveşte montajul, pavelele ecologice nu sunt mai pretenţioase decât cele clasice. Datorită faptului că greutatea acestora este mai mică, montajul se face destul de rapid.

“Pavelele ecologice reprezintă o soluţie excelentă de pavare a spaţiilor publice. Pe lângă costurile mai scăzute de achiziţie şi de montaj, acestea nu alterează mediul, lăsând iarba să crească. Astfel, în cazul parcurilor, spaţiile verzi amenajate în acest mod pot fi folosite pentru a se circula pe ele. Dacă vorbim de parcări, acestea au un aspect plăcut şi nu afectează peisagistica zonei, vegetaţia rămânând intactă. De asemenea, pavajele ecologice consolidează spaţiile uşor inundabile fără a afecta creşterea plantelor”, a mai adăugat reprezentantul companiei.

# # #
Despre Symmetrica
Înfiinţată în 1994, Symmetrica este o companie 100% românească, producătoare de pavele, borduri şi rigole vibropresate pietonale şi carosabile, într-o gamă variată de forme şi culori.
Prima fabrică Symmetrica a fost inaugurată în 1999 la Vereşti, judeţul Suceava, urmată apoi de unităţile de producţie de la Podu Iloaiei, judeţul Iaşi (2010), şi Bolintin Vale, în apropiere de Bucureşti (2011). În 2012, compania a deschis două noi unităţi de producţie, la Prejmer, judeţul Braşov şi la Şintereag, judeţul Bistriţa.
Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele şi borduri se numără Arena Naţională, parcul balnear din staţiunea Vatra Dornei, magazine Carrefour, Lidl, Penny Market, parcări cu pavele ecologice în Bucureşti etc. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitatea de străzi, trotuare şi parcuri ecologice din întreaga ţară.

 

SYMMETRICA: Cererea pentru pavelele ecologice s-a dublat în ultimii doi ani, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava