Concert pascal
MOPAN Suceava

Gura Humorului va găzdui în perioada 9 -14 August 2021 o tabără de vară în limba engleză pentru un număr de 60 de copii din sistemul de protecţie socială, dar şi copii din comunitatea humoreană. Proiectul este organizat de către Fundaţia Te Aud România, în parteneriat cu o organizaţie elveţiană, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava şi Primăria Oraşului Gura Humorului.

Tabăra de vară se adresează copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani şi are drept scop dezvoltarea abilităţilor de comunicare în limba engleză ale acestora. Pe perioada desfăşurării proiectului,  se vor organiza activităţi creative, educaţionale, sportive şi de protejare a mediului înconjurător pentru participanţii împărţiţi în trei grupe de vârsta, şi anume: 6 -10 ani; 11 – 14 ani; 15- 18 ani. Toate acţiunile vor fi coordonate de voluntarii organizaţiei elveţiene, care se vor afla pentru prima dată la Gura Humorului, şi se vor desfăşura în cadrul Servicii Multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului. Tot la această locaţie, prin intermediul proiectului, în perioada menţionată se va amenaja o bibliotecă care să deservească pe viitor copiii şi tinerii din cadrul acestui serviciu. Spaţiul destinat lecturii va fi echipat cu mobilier, 8 laptopuri, videoproiector, un castel cu scări – zonă de relaxare, şi cărţi atât în limba română dar şi în limba engleză.

‘Noi, cei de la WeTomorrow considerăm că educaţia este fundaţia schimbării şi îmbunătăţeşte în acelaşi timp sănătatea şi stilul de viaţă al comunităţii. La o scară largă, educaţia este cea care poate contribui la stabilitatea socială şi conduce spre creşterea economică pe termen lung. Obiectivele noastre includ accesul la resurse gratuite de învăţare şi promovarea relaţiilor globale între tineri prin oportunităţile oferite. Până acum, WeTomorrow a desfăşurat proiecte doar în Asia. Recent, am hotărât să ne îndreptăm privirile mai aproape de casă. Am găsit că proiectele dezvoltate de Fundaţia Te Aud România rezonează cu obiectivele noastre de susţinere a educaţiei în rândul grupurilor vulnerabile şi promovarea dezvoltării personale. În primele două săptămâni ale lunii August, un grup de voluntari ai organizaţiei noastre va zbura din patru ţări diferite pentru a sprijini proiectul de la Gura Humorului. Activităţile se vor desfăşura pe parcursul a cinci zile şi vor include activităţi educaţionale, de protejare a mediului înconjurător şi sportive. Însă, poate cel mai important rezultat al acestei tabere de vară este amenajarea şi echiparea unei biblioteci care să servească aceşti copii în viitor’ declară Ann Wilson, directorul organizaţiei elveţiene WeTomorrow.

‘Evenimentul de la Gura Humorului va găzdui atât copii de la Servicii Multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului, dar şi copii de la centrele de la Solca şi Fălticeni. Parteneriatul cu Te Aud România şi implicit organizaţiile afiliate este axat pe dezvoltarea educaţională a tinerilor din sistemul social, atât în cadru formal dar şi non- formal, astfel contribuind la dezvoltarea calităţii serviciilor sociale la nivel de judeţ. Educaţia are un rol important în parcursul de viitor al acestor copii.  Mulţumim lui Ann şi voluntarilor Te Aud Romania şi WeTomorrow care vor fi alături de copiii noştri în această perioadă în tabăra de la Gura Humorului’ transmite Nadia Cretuleac, director executiv D.G.A.S.P.C. Suceava.

Proiectul se va încheia Sâmbătă, 14 August 2021, cu inaugurarea acestui centru educaţional dezvoltat de organizaţia elveţiană.

‘Această tabără de vară este un eveniment mult aşteptat. Este o realizare pentru noi că putem, într-un final să implementăm acest proiect. Activitatea este gândită încă din 2019, însă pandemia ne-a împiedicat să putem desfăşura tabăra de vară iniţial programată pentru vara lui 2020. Parteneriatul cu WeTomorrow se adaugă colaborărilor pe care organizaţia noastră le-a dezvoltat la nivel internaţional în ultimii şapte ani. Faptul că reuşim să aducem schimbare, pas cu pas în comunitatea noastră şi că reusim să lărgim orizonturile grupurilor vulnerabile la nivelul judeţului este poate cel mai mare bonus al acestor parteneriate. Mulţumesc tuturor celor implicaţi în desfăşurarea acestui proiect şi Primăriei Gura Humorului pentru deschiderea către campaniile desfăşurate de noi.’ ne spune Gabriela Popescu, preşedinte Fundaţia Te Aud România.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava