Concert pascal
MOPAN Suceava

O tânără „tămăduitoare” a fost reţinută de poliţişti pentru înşelăciune şi a fost introdusă în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Cercetările în acest caz au început după ce în data de 11 noiembrie a.c., o femeie de 26 ani a sesizat faptul că începând cu data de 6 noiembrie 2015 a apelat la o „tămăduitoare”, care a înşelat-o cu suma de 4.900 lei. Mai mult, tânăra a reclamat că „tămăduitoarea” a ameninţat-o în mod repetat că va comunica informaţii compromiţătoare despre ea, obţinute ca urmare a discuţiilor purtate, dacă nu îi va mai da şi o sumă de 2.500 lei.
„În baza sesizării şi ordonanţei de delegare a Parchetului, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Suceava au desfăşurat activităţi investigative şi de cercetare penală, identificând pe raza municipiului Galaţi persoana în cauză ca fiind o tânără de 23 ani, din municipiul Iaşi, care a fost localizată, preluată în custodie şi condusă pentru audieri”, se precizează într-un comunicat al Poliţiei Suceava.

În urma probatoriului administrat şi audierii tinerei de 23 de ani, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe o durată de 24 de ore a acesteia sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune, reţinându-se că începând cu 6 noiembrie a.c., inculpata, cunoscută ca şi „tămăduitoarea Irina”, care ghicea în cărţi, i-a solicitat persoanei vătămate în trei tranşe, suma de 4.900 lei pentru efectuarea unor „incantaţii” şi pentru „protecţie”, urmând ca aceşti bani să-i fie restituiţi după realizarea activităţilor, lucru care nu s-a realizat. Totodată, începând cu data de 10 noiembrie 2015 a ameninţat-o pe tânăra de 26 de ani, în mod repetat, că dacă nu îi va da şi suma de 2500 lei, va da în vileag informaţii compromiţătoare din mediul familial.
„Totodată s-a dispus şi punerea sub sechestru în vederea recuperării prejudiciului a unui autoturism aparţinând inculpatei, în valoare de 7000 Euro, vehicul ce a fost indisponibilizat la sediul poliţiei. Ulterior reţinerii, tânăra de 23 ani, din municipiu Iaşi, a fost prezentată Judecătoriei Suceava cu propunerea de arestare preventivă, instanţa emiţând pe numele inculpatei un mandat de arestare preventivă de 30 zile”, se mai precizează în comunicatul de presă al Poliţiei Suceava.
În baza mandatului, cea în cauză a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Suceava.

Cercetările sunt continuate de poliţişti pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a inculpatei. În cauză s-a beneficiat de suportul tehnic al Serviciului Român de Informaţii şi Direcţiei de Operaţiuni Speciale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava