MOPAN Suceava

La data de 23 ianuarie ora 12.38, pe DN 17 A, în interiorul localității Dornești, politiștii din cadrul Compartimentului Rutier Rădăuți au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire autoturismului ce avea directia de deplasare dinspre Rădăuți către Dornești și care a fost înregistrat cu aparatul radar în timp ce rula cu viteza de 83 km/h, pe sector de drum cu limitare de viteza la 50 km/h.

Conducătorul auto nu s-a conformat, neoprind la semnalul regulamentar efectuat de către polițiști. S-a procedat la urmărirea autoturismului în cauza, acesta virând pe o strada lăturalnică și oprind în dreptul unui imobil.

De la volanul autoturismului a coborât o un bărbat care a încercat sa fugă în curtea imobilului, polițiștii reușind însă imobilizarea acestuia. S-a stabilit faptul    ca șoferul este un tânăr de 22 ani, din Dornești, acesta declarând faptul ca deține permis de conducere însă i-a fost reținut în cadrul altui dosar penal și știa ca nu are dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice.

În  urma  interogării  bazelor  de date  ale  Politiei  Române s-a  constatat  faptul  că șoferul are dreptul de a conduce „cu restricții – reținut”. În aceste condiții i s-a adus la cunoștință lui Berezovschi Ionuț că fapta sa constituie infracțiune întocmindu-se un nou dosar penal privind infracțiunea de ,,conducere fără  permis”.

Polițiștii atrag încă o dată atenția supra responsabilității la volan atât în ceea ce privește componenta juridica de respectare a legislației rutiere în vigoare, cat și cu privire  la responsabilitatea sociala.

Neoprirea la semnalul regulamentar al polițistului rutier nu este doar  o contravenție și un act de sfidare a legii și autorității, ci poate atrage consecințe din cele mai grave pentru șoferul care încalcă legea, pasagerii din vehiculul acestuia, alți participanți la trafic (șoferi sau pietoni) și chiar pentru polițiștii care vor desfășura activități de interceptare și oprire.

Urmărirea vehiculului care nu oprește la semnalul polițistului generează riscuri suplimentare pe fondul dezvoltării unor viteze superioare de deplasare, presiune psihica suplimentară în condiții asociate de  multe ori și consumului de  alcool sau substanțe interzise de către șoferi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava