MOPAN Suceava

Miercuri, 7 decembrie 2022, ora 18:00, Alianța Franceză din Suceava continuă seria manifestărilor organizate în cadrul După-amiezilor francofone cu o nouă întâlnire on-line destinată promovării cântecului francez și francofon, Le chanteur du mois/Cântărețul lunii.

Activitatea, concepută sub forma unui interviu cu un interpret/ă francofon/ă, care s-a remarcat deja în peisajul muzical actual, este animată de Frederic Castel, profesor la Universitatea din Reims, Franța, și prezentatorul uneia din cele mai ascultate emisiuni muzicale franceze on-line – On allume les étoiles/Aprindem stelele.

Invitata lunii octombrie este tânăra cântăreaţă Emmanuelle Mei, o artistă în plină ascensiune, care şi-a lansat primul volum „Sans Dessous” în 2021. De meserie avocată, Emmanuelle Mei este semifinalistă a concursului de tinere talente Initiatives Chansons, ediţia 2021 şi câştigătoarea concursurilor destinate autorilor compozitori şi interpreţi francofoni De La Plume à la Scène şi Chansons de Paroles din 2022.

Autodidactă, feminină şi feministă, invitata lunii scrie şi cântă melodii pop intimiste, în care evocă dragostea sa pentru înotul în apele îngheţate, poveşti de dragoste imposibile, ţări utopice, în care totul este ordine şi frumuseţe. Printre melodiile sale cele mai cunoscute amintim Manifeste du Sans Dessous, La grande nageuse, La Revanche de la Groupie du Pianiste, La Partition, etc.

Întâlnirea francofonă din această săptămână își propune să aducă mai aproape de publicul francofon o cântăreaţă şi o povestitoare sensibilă, care emoţionează şi încântă publicul cu fiecare melodie compusă, pe care vă invităm să o descoperiți pe parcursul unei ore de discuții despre procesul de creație și provocările vieții de artist.

Linkul de participare la această întâlnire on-line este https://meet.google.com/yqy-itis-ebh

şi este disponibil atât pe adresa de facebook a Alianței Franceze din Suceava: https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151 cât și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro. Activitățile se adresează tuturor categoriilor de public și sunt gratuite.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava