Concert pascal
MOPAN Suceava

Mesaj important pentru adolescenții din întreaga țară, tineri regizor și pasionați de film: până pe 20 aprilie aveți șansa să vă înscrieți filmul la cea de-a treia ediție a SUPER, festivalul de filme făcute de adolescenți. Cerem creativitate și un scurtmetraj pe un subiect la alergerea voastră. Condiții de participare sunt puține: să aveți între 14 – 19 ani și să fiți încă la liceu.

Festivalul SUPER e primul pas către Cannes, Berlin sau Sundance. El vine în susținerea tinerelor talente în domeniul cinematografiei, în contextul lipsei de educație cinematografică în licee și de încurajare în acest domeniu. Ne puteți trimite scurtmetrajul sau link-ul unde acesta poate fi vizionat și datele de înscriere la adresa de e-mail superfestival@outlook.com sau ca mesaj către https://www.facebook.com/Superadolescentii.

Festivalul Super, ajuns la a III-a ediție, va avea loc între 11 și 14 iunie, la Cinema Studio și Cărturești. Ediția din acest an va fi precedată de organizarea de către Asociația Vira, pe parcursul lunii mai, a atelierului „Primul meu film documentar”, dedicat liceenilor. Asociația Vira a dezvoltat în ultimii trei ani un model de educație nonformală prin implicarea activă a tinerilor în problemele comunității și în realizarea de filme documentare. Conex celor trei zile în care se vor proiecta filme, programul festivalului cuprinde și o expoziție de fotografie realizată de adolescenți pasionați, dar și o incursiune în cinematografie prin intermediul cursului de istorie a filmului susținut de criticul de film Ileana Bîrsan.’

Festivalul SUPER a fost creat la inițiativa unui grup de liceeni din București cu scopul de a oferi adolescenților ocazia să-și proiecteze propriile filme la un festival ce le este dedicat, să înveţe cum se face un film documentar şi să realizeze prima producţie de acest gen, precum și să învețe despre istoria filmului. Ediția din acest an a SUPER nu ar fi putut avea loc fără sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, al Uniunii Cineaștilor din România și Cărturești. Regulamentul complet pentru înscrierea scurtmetrajelor se găsește pe pagina Facebook și pe website-ul festivalului, www.superfestival.ro.

Despre Asociația Vira

Începând cu 2012, Asociaţia Vira desfăşoară proiecte de educaţie nonformală ce utilizează filmul documentar ca principală metodă de stimulare a creativităţii şi implicării civice în rândul tinerilor. Este vorba de ateliere de lucru cu sesiuni teoretice şi practice, multe incursiuni pe teren şi lucru în echipă. Toate acestea cu un scop bine definit: realizarea de către tineri a propriilor filme documentare. Atelierele organizate de Asociația Vira s-au desfășurat în mai multe orașe din țară:

  • „Rulment – atelier de educaţie alternativă” | Bârlad 2012-2013
  • „Filmat în comunitatea mea. Atelier de film documentar” | Bucureşti 2014
  • „Primul meu film documentar” | Tulcea, 2014
  • „Primul meu film documentar” | Sibiu, 2014

Cu mulțumiri partenerilor festivalului SUPER: Cațavencii, Cinemagia, Radio România Cultural, Metropotam, Observatorul cultural, LiterNet, Sub25, AaRC, Re-forma, Revista Plic, Revista LZR, Șapte Seri, Movienews.ro, Regard, Le Petit Journal, Veioza Arte, TeenPress, Am doar 18 ani, Think Outside the Box, Filmreporter, Decât o revistă.

Partener de promovare în Cluj-Napoca: Asociația Kilometrul 0.

Facebook SUPER: https://www.facebook.com/Superadolescentii

Facebook VIRA: https://www.facebook.com/AsociatiaVira

Web-site: www.superfestival.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava