MOPAN Suceava

„Taraful Vicovenilor” a câștigat marele trofeu la Festivalul național „Geagu Cătăroiu” din Tismana. Anunțul a fost făcut de primarul orașului Vicovu de Sus, Vasile Iliuț, care a ținut să-i felicite pe membrii tarafului pentru performanța obținută la acest prestigios festival. Vasile Iliuț a arătat că „Taraful Vicovenilor” este un taraf constituit din tineri talentați, dornici de a duce mai departe cântecele strămoșești specifice Vicovului.

Liderul tarafului este Alexandru Cozaciuc, un poliinstrumentist care a desprins tainele fluierașului de la unchiul său, rapsodul Viorel Pitic, iar împreună cu talentații frați, Ilie și Ciprian Bodîrlău și cu toboșarul George Ilaș alcătuiesc din anul 2022 “Taraful Vicovenilor”.

Prima apariție în această formulă a tarafului a fost în anul 2022, când, la initiațiva Lilianei Ursachi a apărut proiectul “Șezătoarea Vicovenilor”. De atunci taraful Vicovenilor s-a remarcat prin stilul autentic și repertoriul curat, reușind astfel să obțină în anul 2022, trofeul la Festivalul tarafurilor “Constantin Lupu”, ce a avut loc la Botoșani. Acest trofeu i-a ambiționat să participe la cât mai multe astfel de concursuri.

În perioada 24-26 mai 2023, a avut loc a VI-a ediție a Festivalului național de tarafuri “Geagu Cătăroiu” de la Tismana.

Au participat în concurs tarafuri din județele Gorj, Vâlcea, Mehedinți, Harghita, Suceava și Cluj.

Județul Suceava a fost reprezentat de Taraful Vicovenilor împreună cu Liliana Ursachi, care s-au remarcat atât prin autenticitatea repertoriului cât și a costumelor, reușind astfel să obțină TROFEUL festivalului.

Președintele juriului a apreciat în mod deosebit dezinvoltura solistei și empatizarea acesteia cu publicul: “ O voce curată, o voce așezată, îmbrăcată frumos- abordează repertoriu satiric, specific zonei, de asemenea si taraful este foarte bine închegat.”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava