În perioada 12-14 decembrie 2014, Asociaţia Help Autism organizează cu sprijinul Shopping City Suceava, „Târg de Bine” – eveniment caritabil ce va avea loc în cadrul Târgului de Artă şi Antichităţi. Prin asocierea celor două târguri, partenerii își doresc să ofere șansa comunității să se implice activ în conștientizarea situației copiilor cu autism din Suceava și sprijinirea terapiei de recuperare a acestora.

„Acum un an am deschis în cadrul Centrului de Recuperare pentru Copiii cu Dizabilități TSA și Psihoterapie Suceava un program prin care toți copiii cu simptome de autism din județ pot primi diagnostic gratuit și astfel pot pleca spre drumul recuperării. Tot prin acest program, realizat în parteneriat public-privat cu D.G.A.S.P.C. a județului Suceava, am reușit să profesionalizăm personalul terapeutic local și să oferim 1 an de terapie gratuit celor 6 copii proveniți din medii defavorizate. Iar progresele interevenției terapeutice unu-la-unu nu au întârziat să se arate: fiecare copil a recuperat în 6 luni de terapie, între 3 și 17 luni de dezvoltare.” a spus Daniela Bololoi – președinta Asociației Help Autism.

Programul de la Suceava este anul aceasta posibil prin implicarea antreprenorilor locali, pentru continuarea lui și în 2015, terapeuții și părinții din Suceava organizează prima ediție locală a Târgului de Bine.

În cadrul târgului vor fi comercializate produse donate de către părinţii copiilor care fac terapie prin programul „Şi ei au dreptul la viaţă!” derulat de Asociaţia Help Autism la Suceava și de către terapeuţii care lucrează cu aceşti copii, precum şi de elevi ai Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava. Persoane din comunitate care doresc să doneze obiecte spre a fi comercializate la Târgul de Bine pot aduce produsele-  obiecte decorative, bijuterii, tablouri, jucării, obiecte tip antichităţi-, la centrul din Bd. George Enescu nr 16 până pe 10 decembrie sau pot suna la numerele de ccontact 0742094434 și 0745838506.

Fondurile colectate din vânzarea produselor la Shopping City Suceava între 12 și 14 decembrie vor fi folosite pentru a asigura continuarea intervenţiei terapeutice pentru cei 6 copii care beneficiază de serviciile psihologice în cadrul programului. Terapeuţii şi părinţii vor fi cei care vor întâmpina cumpărătorii la standul de produse şi, de asemenea, vor povesti celor interesați informații referitoare la activitatea pe care o desfăşoară.

Asociația Help Autismwww.helpautism.ro, se implică activ de 4 ani în derularea de programe de conștientizare a autismului, diagnostic precoce și intervenție timpurie pentru copiii cu autism din România. Printr-un acord de parteneriat public-privat și transfer de bune practici, psihologii din Suceava, sub coordonarea și supervizarea echipei Help Autism, oferă din ianuarie 2014 servicii gratuite de diagnostic precoce și evaluare psihologică complexă tuturor copiilor cu vârsta între 1 și 4 ani suspecți de autism din județ, precum și intervenție timpurie pentru un număr de 6 copii proveniți din familii defavorizate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava