Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto145 poze în acest set

Începînd de astăzi şi pînă duminică, 6 octombrie, aproximativ 40 de producători şi procesatori participă la Tîrgul de Acasă „Produs în Bucovina”. Evenimentul are loc în parcarea „Iulius Mall” Suceava. De asemenea, sînt prezenţi meşteri populari şi este organizat un tîrg de animale. Pe parcursul tîrgului sînt programate spectacole folclorice în care vor evolua grupuri din judeţ şi Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”. Printre participanţii la deschiderea tîrgului s-au numărat preşedintele PSD al Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, vicepreşedintele PSD al Consiliului, Alexandru Rădulescu, prefectul Florin Sinescu şi primarul PDL al Sucevei, Ion Lungu. Cu toţii au vizitat standurile şi au gustat din produse. Pe la standuri au mai trecut deputata PDL Sanda-Maria Ardeleanu şi senatorul PDL Gheorghe Flutur. Tîrgul „Produs în Bucovina” a fost iniţiat de Gheorghe Flutur în mandatul trecut, atunci cînd s-a aflat la şefia Consiliului Judeţean.

După ce autorităţile judeţene au vizitat standurile producătorilor şi au degustat din produsele acestora, preşedintele Asociaţiei „Produs în Bucovina”, Cristina Dumitrescu, a ţinut să precizeze că asociaţia are în momentul de faţă 45 de membri, precum şi un membru asociat, „ceramica Neagră Magopăţ”. Cristina Dumitrescu a arătat că cifra de afaceri a tuturor membrilor Asociaţiei Produs în Bucovina a fost de 90 de milioane de euro. Ea a mai arătat că în oferta membrilor asociaţiei se regăsesc 50 de produse tradiţionale cu atestate, iar trei producători au atestate ecologice.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, a ţinut să precizeze că membrii Asociaţiei „Produs în Bucovina” au reuşit să demonstreze că pot lucra împreună pentru ca acestă asociaţie să aibă succes. Nechifor a spus că membrii asociaţiei au dat dovadă de curaj şi iniţiativă, reuşit să transforme Târgul „Produs în Bucovina” într-un eveniment cunoscut la nivel naţional. Şeful administraţiei judeţene a declarat că Târgul „Produs în Bucovina” urmează să fie organizat şi la Iaşi şi Bucureşti. Prezent la deschiderea târgului, primarul Sucevei a declarat că îl bucură faptul că de la an la an creşte numărul de producători care participe la Târgul „Produs în Bucovina”. „Deja <Produs în Bucovina> este un brand care poate fie dezvoltat în continuarea”, a subliniat Lungu. El a arătat că în perioada 9 – 13 decembrie a.c. membrii asociaţiei vor fi invitaţi să participe la un târg tradiţional de Crăciun, care va avea loc î oraşul francez Laval. Primarul Sucevei a afirmat că după modernizarea Pieţei Centrale din Suceava, în incinta acesteia va fi un amenajat un spaţiu special pentru membrii Asociaţiei produs în Bucovina. Nu în ultimul rând, prefectul Florin Sinescu a apreciat modul în care cei 45 de membri ai asociaţiei au înţeles că trebuie să colaboreze pentru a-şi dezvolta activitatea. El a precizat că exemplul de succes al Asociaţiei Produs în Bucovina ar trebui aplicat şi la alte domenii de activitate, în special în turism.

„Cei 45 de membri ai Asociaţiei Produs în Bucovina au înţeles că numai asociaţi pot impune un brand naţional, şi chiar internaţional”, a declarat Sinescu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava