Concert pascal
MOPAN Suceava

25 de meșteri populari vor fi în centrul Sucevei, între 20 și 25 aprilie, la Tîrgul de Paști. Demonstrațiile de ouă încondeiate vor încununa această manifestare culturală cu tematică populară. Încondeiatoarele vor avea la târg toate ustensilele necesare pentru executarea probelor practice, precum și costumul popular specific zonei pe care o reprezintă, dau asigurări organizatorii.
Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural ”Bucovina” prin Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava, organizează în perioada 20 – 25 aprilie 2019, TÂRGUL DE PAȘTI – târg al meșterilor populari. Potrivit managerului Centrului Cultural Bucovina, Sorin Filip, evenimentul va avea loc pe Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor din Suceava, începând de sâmbătă, 20 aprilie, orele 10.00.

La acest târg vor fi prezenți 25 de meșteri populari din Suceava și nu numai. Meșteșugurile întâlnite vor fi: încondeierea ouălor, prelucrarea lemnului, industrie casnică textilă și port popular, olărit, prelucrarea pieilor, împletituri nuiele, podoabe.”Demonstrațiile de ouă încondeiate vor încununa această manifestare culturală cu tematică populară. Încondeietoarele invitate respectă cu desăvârșire meşteşugul pe care îl practică, prin tehnică, cromatică şi motivele utilizate, specifice localităţii sau zonei din care provin. Ele vor avea la târg toate ustensilele necesare pentru executarea probelor practice, precum și costumul popular specific zonei pe care o reprezintă”, transmit organizatorii.
Evenimentul se desfășoară în cadrul programului „Paștele în Bucovina”, organizat de Consiliul Județean Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava