Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto55 poze în acest set

În Parcul Central din faţa Palatului Administrativ Suceava s-a deschis, vineri, cea de-a II-a ediţie a Tîrgului de Turism al Bucovinei. Printre participanţii la eveniment s-au numărat secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Bărhălescu, preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, prefectul Florin Sinescu, primarul Ion Lungu, deputatul PDL de Suceava, Sanda Maria Ardeleanu, deputatul PSD de Fălticeni Ioan Stan şi consulul general al Ucrainei la Suceava, Vasyli Boeciko. Ei au vizitat toate standurile asociaţiilor de turism şi au fost serviţi cu plăcinte, ţuică şi afinată. Programul include seminarii, degustarea de produse specifice zonei, demonstraţii ale meşterilor populari şi spectacole artistice. Vizitatorii pot afla ofertele turistice din zonele Suceava, Vatra Dornei, Cîmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Gura Humorului şi Rădăuţi-Siret. La Tîrg au venit jurnalişti de turism din România şi din străinătate, precum şi reprezentanţi ai partenerilor externi ai judeţului din Franţa, Polonia şi Ucraina. Sîmbătă şi duminică, aceştia vor participa la o caravană de cunoaştere a principalelor destinaţii turistice. Tîrgul de Turism al Bucovinei se va încheia duminică, iar, în fiecare zi, copiii se pot plimba în Parcul Central cu doi ponei aduşi special. Acţiunea este organizată de Consiliul Judeţean, Camera de Comerţ, Instituţia Prefectului şi Primăria Suceava, în parteneriat cu Universitatea „Ştefan cel Mare”, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, Asociaţia pentru Turism Bucovina şi Asociaţia „Produs în Bucovina”.

Nechifor vrea o promovare mai intensă a turismului ecologic

Şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a precizat că şi-ar dori o promovare şi o dezvoltare mai intensă a turismului ecologic din judeţul Suceava. Nechifor a participat în cursul zilei de ieri la deschiderea Târgului de Turism al Bucovinei, precizând că pe lângă turismul religios trebuie promovat şi ecoturismul, turismul rural, precum şi alte activităţi care să atragă turiştii în judeţul Suceava. „Eu cred că la ceea ce avem până acum în Suceava ca şi dominantă a turismului, trebuie să găsim nişte nişe şi alte activităţi şi mijloace de promovare turistică”, consideră şeful administraţiei judeţene. El a arătat că cel puţin la nivel regional judeţul Suceava este lider la turismul religios, cu mănăstirile din Bucovina, însă este necesară găsirea unor noi forme de turism pentru a atrage cât mai mulţi turişti. Cătălin Nechifor a ţinut să precizeze în judeţul Suceava se poate dezvolta ecoturismul, „iar asta înseamnă că Bucovina aşa cum o ştim, curată şi cu foarte multe resurse naturale şi de o foarte mare capacitate, poate să devină o destinaţie turistică ecologică”. Nechifor consideră că turismul ecologic poate fi un element important de promovare în străinătate a judeţului Suceava.

Preşedintele CJ Suceava a mai adăugat că şi turismul activ poate fi o activitate care ar putea să cunoască o dezvoltare importantă în următoarea perioadă. „Mă bucur că la acest târg din Suceava au venit foarte mulţi expozanţi care au idei inovatoare în acest sens. Văd că există interes şi pentru promovarea sporturilor de iarnă, a sporturilor extreme, iar asta înseamnă completarea unei palete existente. Asta deoarece vrem ca din turism să obţinem venituri suplimentare şi nu doar casă şi masă, aşa cum din păcate avem în foarte multe situaţii”, a mai declarat Cătălin Nechifor.
El a spus că preocuparea administraţiei judeţene este să sprijine dezvoltarea turismului, având în vedere că această activitate poate să aducă venituri importante localităţilor din judeţul Suceava. Mai mult, Nechifor a subliniat că dezvoltarea turismului ar însemna şi creşterea numărului de locuri de muncă. „Contez în această ecuaţie şi pe suportul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, atât în plan de promovare, cât şi ca finanţare. Asta pentru că pe lângă componenta de turism, ministerul oferă şi soluţii financiar prin programe europene, dar şi prin programe cu bani româneşti pentru dezvoltarea turismului”, a arătat preşedintele CJ Suceava.

La rândul său, secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Bărhălescu, a ţinut să precizeze că Bucovina are anumite repere care evidenţiază această zonă a ţării, însă în momentul de faţă ar fi necesară o reaşezare pe piaţa turistică internaţională. „Datorită faptului că aici turiştii vin doar pentru o zi sau două să vadă obiectivele turistice, trebuie să fie create activităţi şi evenimente care să genereze un interes mai mare. Şi de aceea este necesară o cooperare între pensiuni, o cooperare cu primăriile, Consiliul Judeţean şi cu agenţiile de turism care promovează pachetele de servicii”, consideră Bărhălescu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Turism
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava