Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto33 poze în acest set

Municipiul Fălticeni a găzduit sâmbătă şi duminică a opta ediţie a Târgului Mărului manifestare organizată de primărie în colaborare cu Consiliul Judeţean şi asociaţiile pomicultorilor din zonă.  În piaţa Nada Florilor din centrul municipiului au expus peste 20 de producători de mere din bazinul pomicol Fălticeni, oferta fiind una extrem de variată. Printre expozanţi s-au regăsit pe lângă membrii Asociaţiei pomicultorilor din bazinul Fălticeni, Agropomicola Rădăşeni şi Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Pomicultură. Cei care au vizitat târgul au putut achiziţiona nu doar mere ci şi produse din carne, brânzeturi, panificaţie, peşte şi flori de toamnă de la producători din Fălticeni.

Boagiu: „Am constatat căt de multe soiuri de mere româneşti există şi le recomand tuturor să le mănânce cu încredere”

La deschiderea tîrgului a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, care a venit împreună cu ministrul transporturilor, Anca Boagiu, cu deputatul PDL de Suceava, Ioan Bălan şi cu adjuncţii săi Cristi Creţu şi Niculai Barbă. Însoţiţi de gazdă, primarul Vasile Tofan, aceştia au vizitat standurile de mere şi s-au întreţinut cu producătorii. Ministrul Transporturilor a cumpărat un săculeţ cu mere, o traistă şi un mileu. Boagiu nu s-a lăsat înduplecată de primarul Tofan care a vrut să-i achite cumpărăturile ci le-a plătit din banii săi. „Astăzi am vizitat târgul de mere cu multă bucurie. Am constatat cât de multe soiuri de mere româneşti există şi le recomand tututor să le mănânce cu încredere. Nu am nimic împotriva importului dar cred că ceea ce producem aici pe tărâm românesc este bun şi adevărat aşa cum ştim din moşi strămoşi”, a declarat Boagiu.

Flutur: „Toate acţiunile noastre de promovare a produselor din judeţul Suceava au avut şi standuri cu mere”

Gheorghe Flutur a ţinut să-i mulţumească lui Vasile Tofan pentru organizarea manifestării şi să aducă aminte că merele de Fălticeni sunt promovate la toate târgurile Produs în Bucovina. „Poate mai mult ca oricând am curajul să vin cu sufletul deschis şi oarecum mulţumit la acest târg de mere când ştiu că produsele acestea foarte sănătoase şi foarte căutate au început să aibă mai multă desfacere decât cu câţiva ani în urmă. Vă amintesc că producătorii de mere din această zonă au reuşit şi reuşesc să-şi vândă merele şi în şcoli prin acest program guvernamental cu mere în şcoli unde la licitaţie au câştigat oameni din zona Fălticeniului şi mă bucur foarte mult. De asemenea vă amintesc că toate acţiunile noastre de promovare a produselor din judeţul Suceava au avut şi standuri cu mere. Dacă am fost la Cluj, la Iaşi, la Bucureşti sau în altă parte cei de la Fălticeni cu mărul lor au fost prezenţi şi aş spune că mărul a devenit aşa un simbol al produselor din Bucovina. Domnul primar Tofan a spus odată un lucru foarte frumos că Fălticeniul este la poarta Bucovinei şi s-a integrat perfect. Văd că producătorii sunt în general mulţumţi pentru că au piaţă unde să-şi vândă aceste produse”, a declarat Flutur.

Tofan: „Un lucru îmbucurător şi demn de luat în seamă este acela că au apărut exploataţii private care fac performanţă”

Primarul Vasile Tofan a ţinut să remarce apariţia exploataţiilor de mere particulare care fac performanţă. „Un lucru îmbucurător şi demn de luat în seamă este acela că au apărut exploataţii private care fac performanţă chiar de nivel european cu tehnologie europeană. Încă un lucru demn de menţionat e că staţiunea Pomicolă de la Fălticeni cel puţin din punct de vedere economica început să-şi revină şi cred că în 2-3 ani de zile îşi va recăpăta destinaţia pe care a avut-o la început”, a spus Tofan. De la Târgul de Mere nu putea lipsi spectacolul. Pe scena special amenajată în Piaţa Nada Florilor au urcat Grupul Folcloric „Balada” – Clubul Copiilor Fălticeni, Formaţia de dansuri populare a Clubului Copiilor Fălticeni, Ansamblul „Trandafirul” din Fălticeni şi Ansamblul Artistic “Ciprian Porumbescu”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava