Concert pascal
MOPAN Suceava

Unul dintre evenimentele de tradiție din municipiul Rădăuți, Târgul Olarilor „Ochi de Păun”, va avea loc la finalul acestei săptămâni, în perioada 25 – 27 august 2017. Evenimentul este organizat de Primăria municipiului, Muzeul Etnografic „Samuil și Eugenia Ioneț” și Casa Municipală de Cultură. Primarul din Rădăuți, Nistor Tatar a ținut să precizeze că anul acesta festivalul nu mai beneficiază de sprijinul financiar al Consiliului Județean Suceava, fiind scos din calendarul acțiunilor culturale organizate de această instituție.

„Până acum primeam, în medie, circa 4.000 de lei de la Consiliul Județean pentru activități culturale. Anul acesta ni s-au tăiat. Probabil că activitățile culturale se finanțează pe carnete de partid, și s-a considerat că municipiul Rădăuți nu mai are acțiuni culturale”, a spus Nistor Tatar. El a precizat că finanțarea târgului olarilor va fi asigurată în totalitate de la bugetul local și din sponsorizări. Astfel, bugetul total al târgului va fi de 90.000 de lei, din care 67.000 de lei au fost alocați de la bugetul primăriei, iar diferența este acoperită din sponsorizări.

Nistor Tatar a spus că deschiderea oficială a târgului va avea loc vineri, la ora 10:30 la primărie și la ora 11:00 la Muzeul Etnografic „Samuil și Eugenia Ioneț”.

În cadrul târgului vor participa ceramiști din mai multe centrele de ceramică, printre care cele din Rădăuți, Marginea, Horezu – Vâlcea, Baia Mare – Maramureș, Dorohoi – Botoșani, Corund, Liliceni și Miercurea Ciuc – Harghita, Harghita, Deva – Hunedoara, Dej – Cluj, Pașcani – Iași, Arad, Bistrița Năsăud și Galați.

În cursul zilei de vineri, în cadrul târgului olarului va avea loc un spectacol folcloric, în timp ce sâmbătă, participanții la târg vor putea asista la un spectacol susținut de Lara & Band, Claudia Pavel și Matteo. Duminică este programat un spectacol susținut de Fără Zahăr și Bosquito.

Târgul Olarilor „Ochi de păun” va avea loc la finalul acestei săptămâni în Rădăuți, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava