MOPAN Suceava
Galerie foto39 poze în acest set

Timp de trei zile de vineri până duminică Iulius Mall a fost gazda celei de-a treia ediţie a târgului „Produs în Bucovina”, manifestare organizată de Consiliul Judeţean în parteneriat cu Asociaţia Produs în Bucovina (vezi foto). În parcarea complexului comercial au expus 35 de producători şi procesatori de carne şi lapte şi 30 de meşteri populari. Sucevenii veniţi în număr mare în ciuda timpului nefavorabil au putut cumpăra de la standurile frumos amenajate o gamă extrem de variată de produse, de la muşchiuleţ, pastramă de porc, oaie sau cerb, la diverse brânzeturi, peşte, miere de albine, fructe, dulceaţă, prăjituri şi must. În cadrul târgului au fost amenajate şi două stâne, acolo unde oamenii au fost invitaţi să guste caş, brânză şi balmoş făcute de ciobani, viţel la proţap şi miel la ceaun. De asemenea participanţii au putut admira expoziţia de animale organizată de Asociaţia Crescătorilor de Ovine şi Caprine „Plaiul Bucovinei. De la Târg nu a lipsit folclorul pe scena special amenajată evoluând ansamblul artistic Ciprian Porumbescu şi interpreţi de referinţă ai muzicii populare, precum Sofia Vicovenca, Laura Lavric sau Sorin Filip.

Preşedintele Consiliului Judeţean „s-a luptat” cu berbecii

Printre participanţii la târg s-au numărat şefi de instituţii şi parlamentari ai puterii. Printre aceştia şeful Regiei Naţionale a Pădurilor, Valerian Solovăstru, deputaţii PD-L, Dan Gabriel Gospodaru şi Eugen Constantin Uricec, europarlamentarul PD-L, Petru Luhan. Nu au putut lipsi de eveniment preşedintele Consiliului Judeţean Gheorghe Flutur şi primarul Sucevei, Ion Lungu. Flutur a vizitat standurile de animale, a mângâiat caii, a tras de coarne un berbec iar la final a degustat împreună cu Ion Lungu şi Sofia Vicoveanca din viţelul la proţap frumos rumenit şi foarte apetisant. El a ţinut să mulţumească celor implicaţi în organizarea târgului şi în special Sofiei Vicoveanca pentru faptul că este cel mai bun ambasador al Bucovinei. „Vreau să felicit ansamblul profesionist Ciprian Porumbescu, vreau să-i mulţumesc cetăţeanului de onoare al Bucovinei şi al judeţului Suceava doamnei Sofia Vicoveanca pentru această permamenţă ambasadă şi această reclamă permanentă pe care ne-o face. Nu cred că altcineva ne face mai mare cinste decât Sofia şi o invit peste tot să vină cu noi în ţară şi în străinătate. Am dovedit că promovarea Bucovinei nu înseamnă o tarabă cu mici sau cărnăciori nu valorează nimic dacă alături nu este autenticul, folclorul, meşteşugurile, turismul, peisajul, credinţa şi această echipă. De aceea am reuşit pentru că am avut acest tablou perfect ansamblul Ciprian Porumbescu, soliştii de renume, meşteşugarii, asociaţiile de producători agricoli”, a spus Flutur.

Flutur: „Mă mândresc că sunt contemporan cu d-voastră şi vreau să rămân alături de d-voastră până la sfârşitul zilelor”

Preşedintele Consiliului Judeţean a ţinut să precizeze că produsele tradiţionale bucovinene sunt foarte căutate la export şi asta graţie promovării de care se bucură. „Am reuşit să exportăm produse tradiţionale în multe ţări precum Belgia, Spania, Italia, Cipru şi sunt tot mai multe solicitări. De ce? Pentru că am şi aţi ştiut să promovaţi această zonă frumoasă, această perlă a nordului care este Bucovina. Nimic nu se poate face fără o familie unită care sunteţi d-voastră. Mă mândresc că sunt contemporan cu d-voastră şi vreau să rămân alături de d-voastră până la sfârşitul zilelor”, a spus Flutur. Ediţia a treia a târgului Produs în Bucovina şi-a închis porţile duminică după amiază cu un spectacol artistic intitulat „Muguri de cântec din Bucovina”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava