Concert pascal
MOPAN Suceava

Compania Tarom intenţionează să reia cursele aeriene de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” – Suceava. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat în şedinţa extraordinară de joi a deliberativului județean că Tarom a trimis în scris o adresă prin care precizează că are intenţia să reintroducă în orarul de zbor cursa Suceava – Bucureşti şi retur. Cătălin Nechifor a precizat că intenţia companiei Tarom este de a relua aceste curse aeriene din luna august, după finalizarea lucrărilor de modernizare care se realizează în momentul de faţă la Aeroportul „Ştefan cel Mare”. El a arătat că din adresa celor de la Tarom reiese faptul că zborul Suceava – Bucureşti va fi operat dimineaţa, iar returul va fi în cursul serii.

În şedinţa extraordinară a Consiliului Județean a fost prezentat stadiul lucrărilor de modernizare la Aeroportul Ştefan cel Mare realizate printr-un proiect european în valoarea de 104,9 milioane de lei, fără TVA. Şeful unităţii de implementare a proiectului, directorul adjunct al aeroportului, Marius Grosu, a arătat că firma care realizează lucrările a anuţat că investiţiile vor fi finalizate la data de 31 iulie 2015. Marius Grosu a arătat că din punctul de vedere al investiţiilor care trebuiau realizate, proiectul este realizat în momentul de faţă în procent de aproximativ 50%. El a arătat că firma constructoare are stabilit un grafic de accelerare a lucrărilor, cea mai mare parte a acestora urmând să se realizeze în perioada aprilie – iunie 2015. „Avem nevoie ca din partea instituţiilor statului să funcţioneze bine procedurile cu cererile de finanţare şi cererile de plată, pentru a evita orice blocaj financiar”, a subliniat Marius Grosu. El a adăugat că în luna mai va fi finalizat sistemul de balizaj, iar cea mai mare pondere a lucrărilor care mai trebuie realizate o reprezintă turnarea asflatului.

Tot în şedinţa de ieri, liderul grupului de consilieri judeţeni ai PNL, Vasile Ilie, a atras atenţia asupra faptului că în doar 3 – 4 luni mai trebuie să se realizeze 50% din totalul investiţiilor cuprinse în proiectul european de modernizare a aeroportului, astfel încât există riscul ca lucrările să nu fie finalizate până la termenul de 31 iulie 2015. În replică, şeful administraţiei judeţene Cătălin Nechifor a spus că acest termen a fost avansat de constructor, dar şi că 50% dintre investiţiile cuprinse în proiect au fost realizate efectiv tot într-o perioadă similară cu cea rămasă până la data de 31 iulie 2015.

Proiectul vizează mărirea pistei de decolare/aterizare la 2.460 de metri lungime, modernizarea căilor de rulare şi a platformei de încărcare, modernizarea sistemului de balizaj, construirea unui turn de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie aeriană de tip ILS.

Tarom va relua cursele pe Aerportul Salcea, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava