MOPAN Suceava

Ministrul transporturilor, Iulian Matache şi preşedintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor au anunțat sâmbătă că Tarom va relua cursele aeriene de pe Aeroportul Ştefan cel Mare Suceava de pe data de 12 noiembrie 2015. Primul zbor oficial după redeschiderea Aeroportului Suceava va fi Bucureşti – Suceava.


Ministrul transporturilor a inspectat ieri lucrările de modernizare a Aeroportului Ştefan cel Mare, atât noua pista de decolare/aterizare, platforma betonată a aeroportului, dar şi aerogara modernizată. Iulian Matache a văzut şi pavilionul expoziţional al Centrului Economic Bucovina Suceava, preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, explicându-i acestuia modul în care această clădire va fi transformată în terminalul 2 pentru plecările internaţionale.


Ulterior, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că lucrările de modernizare la aeroport vor fi gata, în mod sigur, pe data de 25 octombrie, iar pe 12 noiembrie vor opera primele avioane. „Împreună cu judeţul Botoşani avem cel mai funcţional, cel mai bine dotat şi echipat aeroport din România. Nu trebuie să fim modeşti. Vreau să-i mulţumesc domnului ministru pentru că am avut o susţinere importantă din partea dumnealui, pentru că la final apar lucruri neprevăzute,  greutăţi şi am reuşit să trecem peste toate. Şi astăzi putem să spunem cu siguranţă că pe 25 octombrie va fi data finalizării proiectului, data la care preluăm de la constructor tot ceea ce s-a investit. Iar data de 12 noiembrie putem spune foarte clar că va fi data la ca vom putea opera cu avioane. Asta înseamnă că pe 12 noiembrie vom avea toate sistemele de zbor pregătite, validate, verificate asumate publicate în ceea ce înseamnă Sistemul Internaţional de Zboruri”, a spus Nechifor.

El a mai adăugat că după aprobarea noilor tarife practicate de aeroport vor putea fi anunţate şi primele companii low-cost care vor opera de la Suceava.
La rândul său, ministrul transporturilor Iulian Matache a spus că în mod sigur, pe data de 12 noiembrie a.c., compania Tarom va efectua primul zbor pe noul aeroport, pe ruta Bucureşti Suceava. „Mulţumirile ar trebui să fie pentru echipa Consiliului Judeţean care a reuşit să facă acest aeroport să arate cum arată astăzi. Sigur, în acest moment nu e gata în totalitate. Mai sunt de turnat câteva zone cu beton, mai trebuie aşezate echipamentele. Dar la finalul acestei luni va fi gata. Iar de pe 12 noiembrie eu pot să vă spun că va ateriza primul avion al companiei Tarom la Suceava, pe noul aeroport. Şi de pe 12 noiembrie încolo vom avea curse regulate, între Bucureşti şi Suceava”, a spus Matache. El a adăugat că Aeroportul „Ştefan cel Mare” va deservi judeţele Suceava, Botoşani, şi are potenţial de atragere a clienţilor din alte câteva judeţe, dar şi din Ucraina.


Iulian Matache s-a declarat mulţumit de lucrările de modernizare ale aeroportului, precizând că în perioada următoare Romatsa va monta şi sistemul de navigaţie de tip ILS.

Tarom va relua zborurile pe Aeroportul Suceava începând cu 12 noiembrie, 6.7 out of 10 based on 6 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.7/10 (6 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava