MOPAN Suceava

Primarul de Rădăuți, Nistor Tătar, își exprimă dezacordul față de acțiunea unui ”grup civic” considerând sfidătoare și provocatoare atitudinea activiștilor, care au ales să-și desfășoare activitatea de strângere a unor semnături pentru ințiativa legislativă ”Fără penali în funcții publice” în fața primăriei municipiului, în afara orelor de program 08.00-16.00 , ”în absența personalului instituției, prin perturbarea traficului rutier, intrarea fără drept în incinta instituției și intimidarea polițistului local, însoțiți de un membru al Parlamentului României , care se presupune că ar trebui să cunoască regulile de relaționare cu autoritatea publică locală”.

Tătar a relatat că în după-amiaza zilei de 13 august orele 17.40 , un grup de activiști civici, dotați cu steaguri și bannere, însoțiți de un deputat USR , a staționat în fața Primăriei municipiului Rădăuți, oprind trecătorii și mijloacele auto, în vederea strângerii de semnături în numele grupului de inițiativă „Fără penali în funcții publice”. Această acțiune, a spus primarul, s-a desfășurat în tot cursul săptămânii trecute, pe teritoriului municipiului Rădăuți, fără a fi stânjenită în niciun fel de către autoritatea publică locală. ”Deoarece, prin această activitate , traficul rutier în zonă se aglomera, polițistul local , care era de serviciu în incinta instituției, la intrare, s-a deplasat către acest grup, solicitând date despre activitatea pe care o desfășoară în fața instituției, precum si legitimarea acestora. Polițistul s-a retras înspre clădirea instituției, pentru a elibera partea carosabilă, moment în care membrii grupului s-au deplasat către acesta, ostentativ, silindu-l pe polițist să se refugieze în camera în care-și desfășura serviciul ; activiștii au intrat în incinta instituției , fără drept , contrar prevederilor cuprinse în art. 32, lit.c și 98 , alin. 2, din Regulamentul de ordine interioară al Primăriei Rădăuți, aprobat prin HCL 108/2013 și art. 89 , alin. 1 și 2 din Regulamentul de organizare funcționare al aceleiași instituții , aprobat prin HCL 45/2011, apoi în camera destinată executării serviciului de pază, au provocat dezordine , unul dintre aceștia deteriorându-și legitimația, moment în care polițistul i-a evacuat din încăpere . După apelul efectuat la Poliția municipală, de către polițistul local, un echipaj al poliției municipiului, a luat măsurile legale de restabilire a ordinii, iar activiștii s-au deplasat spre sediul poliției”, a explicat Tătar.

Tătar își exprimă dezacordul față de atitudinea unui ”grup civic” care strângea semnături pentru ințiativa legislativă ”Fără penali în funcții publice”, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava