MOPAN Suceava

Miercuri, 17 noiembrie 2021, ora 18:00, Alianța Franceză din Suceava continuă seria activităţilor derulate în cadrul proiectului  “Les après-midi francophones – la Francophonie dans la communauté” cu activitatea « Apprendre le français par le biais du texte dramatique » (Să învățăm limba franceză cu ajutorul textului dramatic) realizată de un grup de elevi ai clasei a VII-a D, sub îndrumarea doamnei profesoare Ciornei Gabriela de la Școala Gimnazială nr. 3 din Suceava. În cadrul acestei activități, micii francofoni vor prezenta piesa de teatru „Être ange”, o improvizație în limba franceză realizată pe baza cunoștințelor acumulate de-a lungul celor trei ani de studiu.

Ideea acestui proiect s-a născut în urma participării doamnei profesoare la stagiile de formare în teatru francofon, organizate de Alianța Franceză din Suceava și Centrul de Reușită Universitară al USV și realizate în parteneriat cu Organizația Internațională a Francofoniei, Agenția Universitară a Francofoniei și Teatrul Municipal „Matei Vișniec”, în cadrul proiectului « Découvrir le français dès le plus jeune âge » (Să descoperim limba franceză de la o vârstă cât mai fragedă). Aceste stagii i-au oferit doamnei profesoare informații și tehnici teatrale prețioase, care au ajutat-o, la rândul său,  să coordoneze cu succes echipa de elevi.

Scenariul a fost construit cu ajutorul elevilor pe baza unor întrebări-cheie, precum „ Tu veux être quoi ?”, „Les conseils sur le web”, „ L`école…”, „Les parents”, „ Le zéro sans souci”, „Tant de temps !”, la care participanții au răspuns cu entuziasm, fiind teme specifice vârstei lor.

Bucurie, prietenie, culoare, emoții… toate le-au descoperit micii actori când și-au repetat rolurile. Au fost entuziaști, au uitat micile necazuri, au sărbătorit Ziua Drepturilor Copilului, au dat sfaturi utile despre internet și despre viața de elev, au realizat că au tot timpul din lume să-și îndeplinească visele.

Secvențe din spectacolul care va avea loc miercuri vor fi disponibile pe adresa de facebook a Alianței Franceze din Suceava: https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151 precum și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro. Activitățile se adresează tuturor categoriilor de public și sunt gratuite.

Teatru la Alianța Franceză din Suceava. Piesa „Être ange” realizată de un grup de elevi de la Școala Gimnazială nr. 3 din Suceava, 8.7 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.7/10 (3 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava