Concert pascal
MOPAN Suceava

În acest week-end, artiștii Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase”, în frunte cu STELA POPESCU, ALEXANDRU ARȘINEL, VASILE MURARU și ADRIAN ENACHE vor susține spectacolul ”VIVA REVISTA!” în trei localități moldave: Suceava (sâmbătă, 18 octombrie), Dolhasca, localitatea natală a marelui actor Alexandru Arșinel și Botoșani (duminică, 19 octombrie).

Programul reprezentațiilor cu ”VIVA REVISITA!” va fi următorul:

Sâmbătă 18 octombrie 2014, ora 19.00: Casa de Cultură a Sindicatelor, Suceava

Duminică 19 octombrie 2014, ora 11.00: Casa de Cultură a Sindicatelor ”Nicolae Iorga”, Botoșani,

Duminică 19 octombrie 2014, ora 16.00: Casa de Cultură ”Alexandru Arșinel”, Dolhasca

“VIVA REVISTA!”

Spectacol revuistic pe texte de: Mihai Maximilian, Nae Lăzărescu, Octavian Sava, Vasile Muraru, Aurel Storin, Dan Mihăescu

Distribuție: STELA POPESCU şi ALEXANDRU ARȘINEL, VASILE MURARU, VALENTINA FĂTU, ANAMARIA DONOSA, CRISTIAN SIMION şi NAE ALEXANDRU

cântă: ADRIAN ENACHE, DANIELA TĂNASE

cu: Ansamblul de Balet al Teatrului de Revistă “Constantin Tănase”

Coregrafia: CORNEL POPOVICI, Asistent coregraf: Edy Chiriţescu

Conducerea muzicală: DAN DIMITRIU

Scenografia: ANA IULIA POPOV

Regia: CEZAR GHIOCA

Stagiunea 2014 – 2015 a Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” s-a deschis pe 20 septembrie cu spectacolul ”Viva Revista!” care i-a reunit reunit pe scena Sălii Savoy pe actorii Stela Popescu, Alexandru Arşinel, Vasile Muraru, Cristina Stamate, Alexandru Lulescu, Adriana Trandafir, Valentina Fătu, Ana Maria Donosa, Liliana Mocanu, Cristian Simion şi Nae Alexandru, pe interpreții Alin Gheorghişan, Bianca Sârbu şi Irina Ionescu acompaniaţi de orchestra dirijată de Dan Dimitriu, dar și Baletul teatrului (coreagrafia Cornel Popovici). Spectacolele ”Viva Revista” și ”Revista Revistelor” s-au jucat pe 27 și 28 septembrie în cadrul BUCHAREST COMEDY WEEK 2014. Pe 4 octombrie a avut loc premiera spectacolului ”Sosesc deseară”. Pe lângă celelalte spectacole ale stagiunii, la cererea publicului, se va juca și spectacolul ”Hohote în Herăstrău”, premiera Stagiunii Estivale 2014 care s-a jucat la Teatrul de Vară ”Herăstrău” în perioada 29 iunie – 5 august 2014.

Actorul VASILE MURARU, rol principal în comedia „SOSESC DESEARĂ” de Tudor Mușatescu, noua Premieră a Stagiunii 2014 – 2015

La începutul lui octombrie a avut PREMIERA OFICIALĂ a spectacolului de comedie „SOSESC DESEARĂ” de Tudor Muşatescu, în regia lui Nae Cosmescu. Scrisă în anul 1931, piesa „SOSESC DESEARĂ” este descrisă ca „o comedie sentimentală din lumea provincială. Scriitorul râde cu bunătate de inşi cu orizonturi mici, dar cu pretenţii mari, caracterizează nuanţat personaje de efect, amuză şi înduioşează, găseşte poezia sau ridicolul cotidianului şi plasează totul într-o atmosferă de împăcare sufletească” (Virgil Brădăţeanu, „Istoria literaturii dramatice româneşti şi a artei spectacolului”, Vol. I-III, 1966 – 1982).

Din distribuție, alături de VASILE MURARU, mai fac parte Ana Maria Donosa, Valentina Fătu, Cristian Simion, Nae Alexandru, Paula Rădulescu și George Ioan Hodor. Regia este semnată de Nae Cosmescu, scenografia și costumele de Ana Iulia Popov, iar ilustrația muzicală de Patricia Prundea.

Despre regizorul Nae Cosmescu:

Binecunoscut regizor de teatru și film, jurnalist, scriitor și pamfletar, Nae Cosmescu a absolvit IATC-ul în 1963, secția Actorie. Un an mai târziu însă și-a început activitatea de regizor la Teatrul Național de Televiziune din cadrul TVR. A fost timp de doi ani șeful Secției Teatru din TVR. A semnat regia filmelor de televiziune ”Conu’ Leonida față cu reacțiunea” (1991), ”Urcușul” (1980), ”Douăsprezece ore înainte de amurg” (1976), ”Recitându-l pe Shakespeare” (1976), ”Speranța nu moare în zori” (1976), ”Peripețiile unui om de afaceri” sau Sfântul Mitică Blajinu”.

În 2005, pe când era director artistic la Național TV, Nae Cosmescu a scris un scenariu de serial, pornind de la ideea că mahalaua contemporană românească nu este departe de cea interbelică din „Gaițele”. Serialul s-a numit „Cuscrele” și le-a avut în rolurile principale pe Draga Olteanu Matei și Tamara Buciuceanu Botez, pentru prima oară împreună într-o producție tv.Din 2012, timp de un an de zile, regizorul Nae Cosmescu a adunat în cartea „50+1 pamflete.. ca la Tănase” o colecție de texte care să descrețeasca frunțile tuturor. Dinu Săraru, unul dintre cei mai renumiți publiciști, dramaturgi și romancieri contemporani, membru al Uniunii Scriitorilor din România, este cel care a încurajat acest demers literar al maestrului Nae Cosmescu. „M-a preluat cunoscutul romancier Dinu Săraru, care pe vremea aceea răspundea de destinele <<Cronicii Române’>> și m-a invitat sa continui proiectul. Cartea este rezultatul unui an de colaborare cu binecunoscutul cotidian.” – spus regizorul care a colaborat cu cei doi mari actori Stela Popescu și Alexandru Arșinel și la celebra emisiune a postului Național TV „Sare și piper cu Stela și Arșinel”.

”ALEXANDRU ARȘINEL – ȘI A FOST MÂNA LUI DUMNEZEU” de Oana Georgescu, o carte așteptată de toată lumea

Pe 22 noiembrie, ora 14,30, la Târgul de Carte GAUDEAMUS 2014 va fi lansată cartea ”ALEXANDRU ARȘINEL – ȘI A FOST MÂNA LUI DUMNEZEU” de Oana Georgescu (Editura ALL), jurnalist, scriitor și Secretar Literar Artistic al Teatrului Tănase. Este o carte dedicată medicilor români cărora marele actor le datorează sănătatea și chiar viața. Este un omagiu adus în primul rând Școlii Românești de Medicină și slujitorilor săi, o poveste despre cumpenele prin care a trecut și despre problemele de sănătate pe care le-a avut (și le are!) Alexandru Arșinel.

STELA POPESCU și ALEXANDRU ARȘINEL, premiați cu  Diploma IN HONORIS, cu ocazia redeschiderii și a inaugurării  HANULUI GABROVENI, cel mai nou centru cultural – artistic  al Bucureștilor

În cadrul manifestării au participat Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, premierul Victor Ponta, dar și oameni de cultură, academicieni, profesori, ambasadori, reprezentanți ai Corpului Diplomatic, personalitati publice ale vieții cultural-artistice si politice.  Edilul-sef a acordat Diplome IN HONORIS unor personalitati care, prin activitatea lor, au promovat valorile românești în țară și în întreaga lume, printre care s-au numărat: Stela Popescu și Alexandru Arșinel, aflați mereu pe podiumul de premiere pentru activitatea lor, dar și în top-urile clasamentelor ”Cei mai iubiți români” sau ”Cei mai de încredere români”, Ioan Holender, care a primit Cheia Oraşului pentru organizarea Festivalului “George Enescu”, Ion Caramitru, pentru contribuţia la revitalizarea Teatrului Naţional, academicianul Constantin Bălaceanu Stolnici, pentru întreaga sa activitate academică, Emil Hurezeanu, medicii care au supraviețuit accidentului aviatic din Apuseni – Radu Zamfir, Valentin Calu și Cătălin Pivniceru, pentru devotamentul dovedit în salvarea vieţilor omeneşti, dar vedete de Televiziune, precum Andi Moisescu, Iuliana Tudor sau Teo Trandafir ș.a.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava