Concert pascal
MOPAN Suceava

Tot mai vizibil în ultima perioadă, teatrul independent surprinde prin autenticitate, reprezentând o șansă unică pentru actorii și regizorii tineri care își doresc o schimbare. Astfel, fiecare teatru independent ajunge să insufle pasiune și inovație, reinventând imaginea clasică a acestei arte străvechi. În contextul actual a luat ființă Teatrul Vechi Independent, un loc în care vechiul se împletește cu noul, dând naștere performanței artistice.

Expresie a societății ce se află în permanentă dezvoltare, teatrul exercită la rândul său, o netăgăduită influență asupra societății. Departe de a constitui un scop în sine, a apărut ca o trebuință irezistibilă a omului de a-și transmite ideile și sentimentele. Teatrul Vechi Indepedent s-a consolidat din dorința de a crea un teatru solid cu o structură elaborată după principii severe.

„Denumirea a venit din dorința de a readuce în atenția publicului acele texte/spectacole de teatru vechi, reinterpretate într-un stil minimalist contemporan. Am constatat de ceva vreme încoace (și nu cred că greșesc) o dorință imperioasă a publicului vis-a-vis de forma acelor spectacole așezate, a textelor curate de Cehov, Schiller, Molière, Shakespeare, Mihail Sebastian – în cazul în care vorbim de dramaturgia românească, și mulți alții. Suntem primul teatru independent care a produs un scurt metraj după un text de teatru al unui scriitor irlandez. Filmul poate fi vizionat online, direct din platforma teatrului. Traversând aceste vremuri incerte, am dorit să îmbin experiența de producător cu cea de actor și iată, acesta este rezultatul. Pe mai departe, îmi doresc să fim un punct de reper în plaja teatrelor bucureștene și pregătim surprize importante în sensul acesta. Vă putem spune însă, că următorul proiect va putea fi vizionat cu acces în locație, echipa va fi o surpriză frumoasă, iar textul aparține unui important dramaturg francez”, a declarat Iulia Cristescu, manager & founder al Teatrului Vechi Independent.

Primul proiect de amploare al Teatrului este scurtmetrajul „Eden” ce prezintă povestea unui cuplu de tineri căsătoriți. Nefericiți și aflați în pragul unui mariaj eșuat, aceștia își duc existența într-un oraș mic din Irlanda. Billy (Costin Cambir) este obsedat de o localnică pe nume Imelda, iar Breda (Iulia Cristescu) luptă cu kilogramele în plus rămase după cea de-a doua sarcină. Ea își dorește să-și salveze căsnicia și să-și regăsească fericirea sufletească. Acest proiect a fost filmat în pandemie, fiind finanțat din fonduri proprii și poate fi vizionat pe site-ul Teatrului, după achiziționarea unui bilet de acces: https://teatrulvechiindependent.ro/portfolio/eden-film-online.

„Am primit cu mult entuziasm propunerea Iuliei de a mă implica în acest proiect, deoarece nu știam unde va duce. Descrierea felului în care ea vedea produsul finit m-a intrigat și mi-am dat seama imediat că acest experiment vizual ar putea fi ceva foarte special în lumea filmului românesc. Eden mi se pare că scoate la iveală niște trăiri rare în conștiința privitorului, cerând un fel de implicare activă, așa cum filmele cu o structură narativă clasică, poate din comoditatea pe care o aduc, nu o mai fac. Înșiruirea de cadre și monologuri interioare ale personajelor te împinge să intri parcă mai mult decât ai face-o de obicei în lumea din spatele ochilor acelor oameni. Billy, deși mai îndepărtat ca vârstă, m-a provocat să îl aduc în prezentul meu, descoperind în mine paralele ale gândurilor și sentimentelor noastre”, a povestit Costin Cambir, cunoscut publicului pentru rolurile din producțiile de succes „Pariu cu Viața” și „Arestat la Domiciliu”.

„Eden” este inspirat de piesa dramaturgului Eugene O’Brien.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava