MOPAN Suceava

Telekom Romania Mobile, împreună cu Detusche Telekom, își propune să susțină voluntariatul în rândul Generației Z, pentru care implicarea în probleme sociale sau de mediu este foarte importantă.

82% dintre membrii Generației Z la nivel global spun că sunt activi într-un fel sau altul atunci când vine vorba de advocacy și activism, cea mai mare motivație fiind impactul asupra comunității, prietenilor și familiei[1].

#WhatWeValue este o platformă digitală globală cu acces gratuit, la care comunitățile Gen Z angajate social se pot conecta, pot învăța de la lideri cu experiență în acțiuni sociale, își pot amplifica propriile proiecte de voluntariat, pot descoperi oportunități și pot avea șansa de a câștiga un sprijin personalizat și individualizat suplimentar din partea Telekom. Platforma utilizează tehnologia NFT pentru a transforma conectivitatea digitală în valoare reală.

O comunitate digitală și un NFT pentru „bine”

Platforma este deschisă liderilor de proiecte de voluntariat cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, din toată Europa, pentru a-și găzdui propriile proiecte de voluntariat. Proiectele care îndeplinesc criteriile necesare vor fi prezentate în platformă. Printre categoriile diverse pentru care se acceptă proiecte, se numără egalitatea de gen, rasială și socială, apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilități, schimbările climatice, regenerarea urbană, migrația și multe altele.

Odată verificați, liderii de proiect primesc un „Value”, un POAP NFT care le oferă acces exclusiv la resurse valoroase, inclusiv un grup Discord dedicat discursurilor și conversațiilor live cu experți în voluntariat, cum ar fi Bart Staszewsk, găzduite de Jacqueline Azah. Un NFT POAP (Proof of Attendance Protocol) este NFT care dovedește participarea la un proiect sau la o experiență și nu are un impact negativ asupra mediului, ca în cazul altor NFT-uri.

„Prin acest program Telekom Mobile va oferi sprijin tangibil proiectelor câștigătoare, contribuind în mod direct la consolidarea cauzelor lor de voluntariat. Compania s-a angajat deja să ofere sprijin real pentru proiecte importante, prin crearea unei campanii digitale dedicate de recrutare a voluntarilor, pentru a stimula participarea și furnizarea de echipamente specializate”, a declarat Ruxandra Rău, Director Brand & Communication Strategy, Telekom Romania Mobile.

Crearea unui impact în lumea reală

Comunitatea online #WhatWeValue poate „stimula” (like, share și follow) proiectele prezentate, ceea ce are un impact asupra „valorii” (clasamentului) proiectului în ansamblu. La sfârșitul fiecărei luni, cele ”mai valoroase” două proiecte vor primi sprijin personalizat din partea Telekom Mobile pentru a le susține cauzele.

După o lansare ”silențiosă” în iunie 2022, platforma găzduiește deja peste 50 de proiecte diverse din peste 10 țări diferite: de la prima fundație poloneză care luptă împotriva sărăciei și a excluziunii sociale, până la o echipă care folosește Inteligența Artificială pentru a sprijini copiii cu deficiențe de vorbire și de auz din Republica Cehă sau o platformă folosită de persoanele cu deficiențe de vedere pentru a descoperi noi prieteni și experiențe din România.

„Suntem în mod constant surprinși de această generație conștientă din punct de vedere social și orientată spre acțiune”, spune Ulrich Klenke, Chief Brand Officer la Deutsche Telekom. „Voluntariatul este un exemplu cheie al modului în care tinerii folosesc tehnologiile conectate pentru a crea acțiuni în lumea reală și pentru a ne transforma viețile în bine. Noi numim acest lucru „optimism digital”. Cu #WhatWeValue, continuăm să ne demonstrăm angajamentul față de Generația Z, valorificând tehnologiile web3 pentru a supraalimenta cauzele care contează cel mai mult pentru ei.”

#WhatWeValue va fi susținut de o serie de activități găzduite pe site-ul de socializare Discord. Pe parcursul a 12 săptămâni, vor avea loc o serie de discuții, conversații și povești inspirate de la experți în voluntariat pentru tineri, precum Amy & Ella Meek și nu numai.

Un angajament continuu

Platforma face parte dintr-un program de activități în curs de desfășurare pe care Deutsche Telekom l-a dezvoltat în mod special pentru a le oferi tinerilor posibilitatea de a se dezvolta prin intermediul tehnologiilor conectate. Ca parte a unui angajament continuu de susținere a Generației Z, #WhatWeValue vine în continuarea campaniilor #WhatWeDoNext și #WeAreFutureproof derulate de Telekom, ambele campanii subliniind valoarea unică a primei generații de adevărați nativi digitali în construirea unei lumi mai bune.

Campania digitală va fi lansată cu un film regizat de premianta Oliva Kastebring, în care apar tineri voluntari reali și care se bazează pe acronimul „NFT” pentru a crea o legătură emoțională cu adevăratul potențial al tehnologiilor web3. Filmul va fi difuzat pe platforme de socializare relevante pentru Gen Z, inclusiv Instagram, Twitch, Snapchat, Spotify și Tik Tok.

„În ciuda faptului că se confruntă cu provocări societale uriașe, tânăra generație ia în serios responsabilitatea socială – ei fac campanii, militează, se străduiesc și acționează pentru a aduce adevărata schimbare pe care doresc să o vadă în lume”, a declarat Jacqueline Azah, activistă de tineret și susținătoare a proiectului. „Există adesea o percepție că prin intermediul online-ului nu se ajunge la schimbări reale în lume, dar în realitate, tehnologia conectată a făcut infinite posibilitățile de acțiune voluntară.”

Implică-te

Pentru a trimite un proiect sau pentru a afla mai multe despre platforma #WhatWeValue a Telekom Romania Mobile, vă rugăm să vizitați https://whatwevalue.telekom.com/ro-RO.

[1] VICE Media Group Youth Census, Global Gen Z & EMEA, iunie 2022

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava