MOPAN Suceava

Un exemplar superb de viperă neagră a fost surprins într-un cadru video de silvicultorii de la Ocolul Silvic Crucea din cadrul Direcției Silvice Suceava. Clipul care a fost postat pe pagina de facebook a RNP Romsilva arată cum vipera lenevește pe o piatră la malul apei. Silvicultorii au oferit câteva infomații și recomandări pentru turiști în vederea preîntâmpinării unor evenimente nedorite.

”Vipera neagră are o lungime care variază între 40 şi 60 de cm. Ele preferă habitatul cu umiditate mare, unde sunt diferențe mari de temperatură. Viperele sunt specii veninoase și trebuie evitat contactul cu ele, acestea atacând dacă se simt amenințate. Specialiștii recomandă turiștilor aflați în drumeții în natură în zonele unde trăiesc vipere să evite suprafețele cu pietriș, stâncoase sau însorite, să cerceteze cu atenție locul unde se așează și să nu introducă mâinile între crăpăturile stâncilor.
Vipera este răspândită în numeroase zone din Europa, inclusiv în România. Viperele se hrănesc cu mamifere mici, șopârle, broaște sau păsări și preferă habitatele stâncoase din zonele montane.
Romsilva – Directia Silvica Suceava administrează, prin intermediul celor 24 de ocoale silvice, peste 270 de mii de hectare păduri de stat, din care 21.000 de hectare prin intermediul Ocolului Silvic Broșteni”.

Credit video: Marius Fircal

Viperă neagră la Ocolul Silvic Crucea, Direcția Silvică Suceava

🎥 Viperă neagră surprinsă de colegii noștri de la Romsilva Ocolul Silvic Crucea din cadrul Direcției Silvice Suceava. ℹ️ Vipera neagră are o lungime care variază între 40 şi 60 de cm. Ele preferă habitatul cu umiditate mare, unde sunt diferențe mari de temperatură.🆗 Viperele sunt specii veninoase și trebuie evitat contactul cu ele, acestea atacând dacă se simt amenințate. Specialiștii recomandă turiștilor aflați în drumeții în natură în zonele unde trăiesc vipere să evite suprafețele cu pietriș, stâncoase sau însorite, să cerceteze cu atenție locul unde se așează și să nu introducă mâinile între crăpăturile stâncilor.ℹ️ Vipera este răspândită în numeroase zone din Europa, inclusiv în România. Viperele se hrănesc cu mamifere mici, șopârle, broaște sau păsări și preferă habitatele stâncoase din zonele montane. ℹ️ Romsilva – Directia Silvica Suceava administrează, prin intermediul celor 24 de ocoale silvice, peste 270 de mii de hectare păduri de stat, din care 21.000 de hectare prin intermediul Ocolului Silvic #Broșteni.Credit video: Marius Fircal****ℹ️ 🇬🇧 Meeting with a viper at Crucea Forest District in Suceava, #Romania#DezvoltareDurabilă #ConteazăPentruViitor #România #Suceava #viperă #viper #wildlife

Gepostet von Regia Nationala a Padurilor – Romsilva am Donnerstag, 8. Oktober 2020

Temuta viperă neagră surprinsă în zona Ocolului Silvic Crucea (Video), 9.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava