Concert pascal
MOPAN Suceava

Tenorul sucevean Teodor Ilincăi, născut în comuna Mălini, a primit Ordinul Coroana României în grad de Cavaler. Înmânarea ordinului a avut loc în cadrul ceremoniei organizate de Casa Regală a României, în data de 26 martie a.c., la Castelul Peleş, în cadrul căruia s-au sărbătorit 135 de ani de la Proclamarea Regatului României şi Aniversarea zilei de naştere a Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta, Custodele Coroanei. După ce primit „Ordinul Coroana României în grad de Cavaler”, Teodor Ilincăi a declarat că „am primit această distincție cu bucurie și emoție, fiind totodată conștient de responsabilitatea de a-mi continua activitatea cu și mai multă sârguință pentru promovarea valorilor culturii și societății românești”.  Ordinul Coroana României în grad de Cavaler i-a fost acordat tenorului Teodor Ilincăi prin hotărârea Majestății Sale Regele Mihai I al României.


Născut în comuna Mălini, Teodor Ilincăi este unul dintre cei mai cunoscuţi tenori români, având spectacole pe unele dintre cele mai importante scene de operă din întreaga lume.
Debutul internaţisău internaţional are loc în ianuarie 2009 pe scena Operei din Hamburg, unde a interpretat rolul MacDuff din opera MacBeth de G. Verdi. În luna martie a aceluiaşi an, a debutat la Opera de Stat din Viena cu rolul Ismaele din opera Nabucco a aceluiaşi G. Verdi, urmând debutul în La Bohème de G. Puccini pe scena operei din Timişoara şi mai apoi la Bucureşti şi Hanovra.
În luna decembrie a anului 2009 îşi face debutul la Opera Regală din Londra cu aceeaşi La Bohème, în regia lui John Copley, unde obţine aprecierea publicului şi a criticii de specialitate, şi totodată are şansa de a-şi face debutul discografic alături de Opus Arte, având-o ca partenerăpe Hibla Gerzmava în rolul Mimi, sub bagheta lui Andris Nelsons. Tot în anul 2009 îi sunt oferitedouădistincţii importante: Solistul anului, decernat în cadrul Galei Premiilor VIP şi Premiul Ludovic Spiess,oferit de Forumul Muzical Român, urmând ca în anul 2010 săfie onorat cu premiul In memoriam Iosif Sava pentru activitatea pe anul 2009, premiu oferit de Radio România Cultural.


În 2013 i-a fost decernat Premiul de Excelență pentru promovarea imaginii României în străinătate de către Elite Art Club Unesco. A fost invitat să participe în cadrul unor importante gale internaţionale cu scop caritabil, precum European Aid Organization for Children ( München, 2009) şi AIDS Gala (Berlin, 2011). Dintre colaborările cu nume importante ale liricii mondiale, se numărăconcertele dinValladolid (2011), Londra şi Bodrum(2013), alături de prestigioasa sopranăAngela Gheorghiu.

De-a lungul carierei, Teodor Ilincai a adăugat repertoriului său diverse roluri, pe care a fost invitat să le interpreteze pe unele dintre cele mai importante scene ale lumii: Monte Carlo, Londra, Hamburg, Viena, Festivalul de operă din Peralada, Sevillia, Berlin, Dresden, München, Düsseldorf, Duisburg, Festivalul de operă din Macerata, Toulouse, Strasbourg, Barcelona, San Diego, Marseille, Lausanne, Santiago de Chile, Frankfurt, Festivalul de operă din Avenches, Genova, Paris(La Bohème, Madama Butterfly – G. Puccini, MacBeth, La Traviata , Nabucco, Otello, Rigoletto – G. Verdi, Faust, Romeo et Juliette ̶ Ch. Gounod, Evgheni Oneghin – P.I.Tchaikovsky, L’amico Fritz – P. Mascagni).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava