Concert pascal
MOPAN Suceava

La sfârşitul săptămânii trecute, sala polivalentă din Bucureşti a fost gazda unuia dintre cele mai puternice turnee din Europa şi din lume, ce poartă numele celui mai titrat luptător al României din toate timpurile, rădăuţeanul Ştefan Rusu. Competiţia ajunsă la a doua ediţie este rezervată juniorilor I şi II, în concurs înscriindu-se un număr record de participanţi, nu mai puţin de 780 de luptători din 21 de ţări ale Europei intrând pe saltea. Pe saltelele de concurs au intrat şi patru luptători din judeţul Suceava, trei din municipiul reşedinţă de judeţ şi unul din municipiul Rădăuţi.
Component al lotului naţional olimpic de juniori I, sportivul Teodor Horătău, antrenat la Clubul Sportiv Municipal Suceava de Andrei Bolohan, a avut o evoluţie foarte bună, la finalul căreia a câştigat medalia de aur la categoria 55 de kilograme la juniori I. Luptătorul sucevean a trecut în primul meci de un adversar din Bulgaria, iar mai apoi de doi din Ungaria. În finala pentru medalia de aur, Teodor Horătău a reuşit să-l învingă prin tuş pe campionul naţional de seniori la categoria 59 de kilograme, Alexandru Trandafir. În acelaşi concurs, dar la cadeţi, Adrian Agache, la categoria 69 de kilograme, şi Cristian Teodor Chira, la categoria 85 de kilograme, au ocupat locul şapte, ambii luptători fiind pregătiţi la Liceul cu Program Sportiv din Suceava de antrenorul Valerică Gherasim.
Singurul reprezentat al Rădăuţiului, Ionuţ Buhăianu, campion naţional de juniori I în acest an la categoria 96 de kilograme, nu a reuşit să termine pe podium, sportivul fiind antrenat la Clubul Sportiv Şcolar din Rădăuţi de antrenorul Mihai Haiura.
„Evoluţia lui Teodor Horătău a fost una spectaculoasă, el evidenţiindu-se printr-o tehnică foarte bună, ambiţie, dar şi siguranţă în execuţii. Cert este că la acest puternic turneu internaţional şi-a confirmat încă o dată valoarea şi sperăm ca la Campionatul European să aibă un parcurs foarte bun şi să câştige o medalie”, a explicat antrenorul Andrei Bolohan.
Teodor Horătău va participa la Campionatul European de juniori I în perioada 23-26 iunie, la Bucureşti, iar până atunci va mai avea două turnee internaţionale, unul fiind în Turcia, la Istanbul.
Următoarea competiţie pentru luptătorii din judeţ va fi turneul final al Campionatului Naţional Şcolar, ce va avea loc în perioada 13-15 mai, la Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava