Concert pascal
MOPAN Suceava

Comitetului Județean pentru Situații de Urgență  întrunit în ședință extraordinară a analizat  traficul rutier de mărfuri prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret și a stabilit măsuri suplimentare pentru fluidizarea acestuia.

Prefectul Alexandru Moldovan a solicitat Serviciului Poliției de Frontieră Siret, respectiv Biroului Vamal Siret să realizeze o informare actualizată cu privire la problematica rezultată ca urmare a numărului mare de automarfare care staționează pe Drumul Național DN2, solicitând totodată propunerea în plen a unor măsuri suplimentare față de cele adoptate până în prezent, în vederea decongestionării și fluidizării traficului și circulației în condiții de siguranță pe DN 2, pe segmentul de drum Suceava – Siret.

În acest sens, reprezentanții Serviciului Poliției de Frontieră Siret, Biroului Vamal Siret și ai Secției de Drumuri Naționale Suceava au precizat că au identificat o suprafață de teren în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret, aflată în patrimoniul Biroului Vamal Siret, care din punct de vedere al infrastructurii ar putea susține realizarea unui terminal suplimentar pentru procesarea autotrenurilor de transport marfă/ajutoare umanitare.

De asemenea, Biroul Vamal Siret a procedat la suplimentarea personalului de lucru în vederea procesării unui număr mai mare de mijloace de transport marfă, numărul de personal vamal ajungând în prezent la 18 lucrători/tură, urmând ca de luni să ajungă la un număr maxim de 20 lucrători/tură.

Secția de Drumuri Naționale Suceava realizează în continuare lucrări de completare a acostamentelor cu material frezat pe DN 2, km 473 – 475 urmând ca la finalizarea lucrărilor, să amplaseze toalete ecologice în spațiile special amenajate în acest sens.

Terminal suplimentar pentru procesarea TIR-urilor de transport marfă/ajutoare umanitare în Vama Siret. S-a suplimentat și personalul vamal la 18 lucrători/tură, urmând ca de luni să ajungă la 20, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava