MOPAN Suceava

Aproximativ 500 de diabetici suceveni beneficiază de testări gratuite ale hemoglobinei glicate la Spitalul Județean „Sf. Ioan Cel Nou” Suceava. Este vorba despre o campanie organizată în cursul întregii acestei săptămîni, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului.
Testările se fac la Centrul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Suceava, situat în ambulatoriul Spitalului Județean.

„În săptămîna mondială a diabetului, dedicată unui mic dejun sănătos, care combate bolile cu risc cardiovascular, inclusiv diabetul, la Centrul Judeţean de Diabet, cu sprijinul spitalului judeţean, determinăm la toţi pacienţii care vin în fiecare zi pentru consultaţie, în fiecare zi fiind în jur de 110-120 de persoane, hemoglobina glucozilată, analiză care evidenţiază echilibrul metabolic pe ultimele 3 luni. Această acşiune este susţinută de compania Novo Nordisk, de către asistenţii din Centrul Judeţean de Diabet şi, în premieră, de studenţi de la Facultatea de nutriție”, a declarat dr. Gabriela Crețeanu, șef Centrul de Diabet Suceava.
Costul unei astfel de analize se ridică la apromixativ 50 de lei și este un motiv în plus pentru diabetici să se bucure că acum, în cadrul acestei campanii, o pot face gratuit.
La nivelul județului Suceava, în ultimii 27 de ani, au fost luați în evidențe 33.400 de bolnavi de diabet. Anual sunt diagnosticaţi cu diabet 1.800 de suceveni, iar în cabinetele specialiștilor din județ sunt oferite aproximativ 50000 de consultații pentru diabetici.
Ziua Mondială a Diabetului are loc în fiecare an în data de 14 noiembrie, la inițiativa Federației Internaționale de Diabet (IDF), cu sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății. Tema aleasă pentru campania 2014-2016 este ”Alimentația sănătoasă și diabetul”. Se urmărește conștientizarea populației cu privire la însușirea unui comportament alimentar sănătos în profilaxia și controlul diabetului. Aproximativ 2 milioane de români trăiesc cu diabet zaharat. Potrivit specialiştilor, adoptarea unei diete variate şi echilibrate caloric poate ţine la distanţă această afecţiune complexă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava