MOPAN Suceava

Testări gratuite pentru depistarea cancerului de sân la Udești și Mânăstirea Humorului, pe 11 și 12 octombrie! 8 din 10 femei, ce locuiesc în zonele rurale ale României, nu au efectuat niciodată un control medical al sânilor. De aceea, în lunile octombrie și noiembrie, peste 1.000 de femei vor beneficia de examinări gratuite menite să depisteze cancerul de sân. Aflată deja la cea de-a patra ediție, campania ‘Nu am făcut destul’, derulată de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), și-a propus să ajungă anul acesta în cinci județe din zona Moldovei.

Cancerul de sân este o boală gravă, reprezentând una dintre principalele cauze de mortalitate în rândul femeilor din România și din întreaga lume. Cu toate că este o afecțiune care se poate vindeca dacă este depistată în fază incipientă, cancerul mamar ucide anual peste 9000 de românce. Tocmai din acest motiv, specialiștii trag un semnal de alarmă și le îndeamnă pe femei să își facă lunar o autoexaminare a sânilor și, cel puțin o dată pe an, să meargă la control la medicul specialist.

‘Foarte multe femei se tem să meargă la un control de specialitate, iar acest lucru nu face decât să agraveze situația. Cancerul de sân este o boală care se tratează cu succes în ziua de astăzi, însă este extrem de important să fie depistat în fază incipientă. 14% dintre femeile care au beneficiat anul trecut de controale gratuite prezentau suspiciuni de cancer de sân. Iar această cifră ar trebui să tragă un semnal de alarmă în rândurile autorităților competente. Țara noastră are nevoie urgentă de implementarea unor programe de screening pentru depistarea cancerului de sân’, spune Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer.

Caravana campaniei ‘Nu am făcut destul’ va ajunge anul acesta în cinci județe din zona Moldovei. Astfel, în weekendul 14-15 octombrie, se vor face testări în localitățile Tomești și Ciurea — din județul Iași, în 21-22 octombrie caravana va poposi în comunele Vânători Neamț și Răucești — din județul Neamț, în zilele 28-29 octombrie se vor face testări în comunele Falciu și Stănilești, iar în 4-5 noiembrie, caravana va ajunge în localitățile Balcani—Schitu Frumoasa și Bercești Taslău. Totodată, pe 11-12 noiembrie vor beneficia de testări gratuite și femeile din comunele Udești și Mânăstirea Humorului din județul Suceava.

Mai multe detalii despre campanie și programul complet al caravanei pot fi găsite pe www.invingemcancerul.ro.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava