Concert pascal
MOPAN Suceava

Candidatul PSD pentru funcţia de primar al Sucevei, Tiberius Brădăţan, s-a deplasat, recent, la Bistriţa pentru a vizita parcul industrial „Bistriţa Sud”, astfel încât să aibă toate informaţiile pentru a putea realiza pe cel din Suceava. Tiberius Brădăţan a explicat că parcul industrial „Bistrița Sud” aparţine Primăriei Bistrița, în cadrul vizitei având o întâlnire cu viceprimarul municipiului, directorul compartimentului juridic al primăriei și administratorul general al parcul industrial, de la care a luat la cunoștință despre toate etapele înființării unui parc industrial și cooptarea investitorilor. Brădăţan a explicat că parcul industrial “Bistrița Sud” a fost finalizat în anul 2015, beneficiind de fonduri europene nerambursabile în proporție de 50%, diferenţa de fonduri fiind asigurată de primăria Bistrița. Candidatul PSD pentru Primăria Suceava a ţinut să precizeze faptul că în municipiul Bistriţa, rata șomajului este sub 4%. În cadrul discuţiilor avute cu Tiberius Brădăţan, administratorul general al parcului “Bistriţa Sud”, Iulius Dumitru a spus că în acest moment sunt încheiate contracte pentru 95% din capacitatea parcului. “Am în portofoliu mai multe companii care vor să vină și vi le pot recomanda imediat. Distanța între Bistrița și Suceava nu e foarte mare. E păcat să nu faceți Parc industrial la Suceava. Vă sprijin să găsiți cea mai bună variantă de înființare a parcului industrial, pentru a vă conserva energia la promovarea lui pentru atragerea de investitori”, a spus Iulius Dumitru.
La rândul său, după vizita la parcul industrial din Bistriţa, Tiberius Brădățan a declarat că “am fost plăcut impresionat de amabilitatea și deschiderea colegilor din Bistrița de a ne oferi informații cu privire la acțiunea de înființare a parcului industrial precum și disponibilitatea de a ne sprijini în demersurile noastre de a construi un parc similar la Suceava.”


Candidatul PSD pentru Primăria Suceava a subliniat că înființarea unui parc industrial la Suceava este perfect realizabilă deoarece există condițiile de bază, şi anume teren disponibil în zona fostei Termica, aflat în proprietatea Primăriei Suceava, căi de acces rutier și CFR, dar şi utilități, respectiv alimentare cu energie electrică, termică și gaz metan, canalizare, apă potabilă și industrială, dar şi rezervoare de combustibil și de apă.
„Este de maximă importanță pentru suceveni crearea locurilor de muncă în industrie, iar acest lucru se poate rezolva prin înfiinţarea acestui parc”, a spus Brădăţan. El a mai spus că investitorii din viitorul parc industrial al Sucevei vor putea beneficia de facilităţi fiscale guvernamentale şi locale, dar şi de faptul că în apropiere se află Aeroportul Internaţional “Ștefan cel Mare” , care poate oferi condiții de transport aerian, inclusiv în regim cargo, precum și spații adecvate pentru depozitarea mărfurilor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava