MOPAN Suceava

Candidatul PSD pentru Primăria Sucevei, medicul Tiberius Brădăţan, este de părere că Suceava şi întreaga zonă metropolitană are nevoie de o strategie de dezvoltare reală care să asigure atât noi locuri de muncă, dar şi o fluidizare a traficului din municipiul reşedinţă de judeţ. Tiberius Brădăţan a spus că PSD a definitivat o astfel de strategie, pe care el în calitate de primar o va susţine pentru a fi realizată, şi care include atât construcţia unei şosele de Sud Est a municipiului Suceava, cât şi amenajarea unui parc agro-industrial, în zona Termica. Tiberius Brădăţan a explicat că noua centură a Sucevei va avea o lungime de 20,39 de kilometri. El a arătat că centura de Sud-Est a Sucevei va avea ca punct de pornire DN 2, dinspre Fălticeni, apoi va trece prin Ipoteşti, Salcea, către DN 29, spre Botoşani, pe o structură de drumuri deja existentă, costul pentru investiţie fiind de circa şase milioane de euro. Tiberius Brădăţan a precizat că în acest proiect este inclusă şi constucţia unui nou pod peste râul Suceava, care va fi parte a şoselei de centură.
Candidatul PSD pentru Primăria Suceava a mai adăugat că în strategia de dezvoltare propusă de social democraţi este inclusă şi amenajarea unui parc agro-industrial.
Tiberius Brădăţan a arătat că zona metropolitană a Sucevei deserveşte aproximativ 170.000 de persoane însă din păcate până în momentul de faţă nu a existat o viziune de dezvoltare a acesteia aşa cum s-a întâmplat în alte zone ale ţării, în special pentru crearea de noi locuri de muncă. „Timp de patru ani am fost chemaţi în Consiliul Local pentru a discuta despre intrarea sau ieşirea unei localităţi din zona metropolitană. Dar ca viziune de dezvoltare strategică nu am văzut nimic”, a precizat Brădăţan. El a subliniat că propunerea PSD este înfiinţarea unui parc agro-industrial acolo unde firmele să găsească toate facilităţile pentru activitatea de producţie. Candidatul PSD pentru funcţia de primar al Sucevei a amintit că social democraţii au identificat şi terenul pentru construcţia acestui parc agro-industrial, acesta având o suprafaţă de aproximativ 100 de hectare şi se află la SC Termica Suceava, fiind în proprietatea municipalităţii.

Tiberius Brădăţan a precizat că atât el cât şi alţi consilieri locali s-au deplasat la Bistriţa – Năsăud pentru a vedea parcul industrial care a fost construit deja în această locaţie. Brădăţan a declarat că o astfel de investiţie se poate realiza şi la Suceava. „În parcul agro-industrial de la Suceava investitorii vor avea platforme betonate pe care se va putea construi în orice moment, şi vor avea toate utilităţile. Noi avem deja utilităţi acolo, mai trebuie efectuate doar lucrări pentru modernizarea lor. Iar marele avantaj al viitorului parc de la Suceava este reţeaua feroviară deja existentă, dar şi apropierea de Aeroportul Ştefan cel Mare”, a explicat candidatul PSD pentru Primăria Suceava. El a adăugat că un lucru extrem de important pentru dezvoltarea acestui parc va fi şi viitoarea şosea de centură de Sud-Est. Tiberius Brădăţan a că noua centură a Sucevei va asigura un acces mai facil către parcul industrial. „Această centură va fi realizată pentru că va fi construită pe o reţea de drumuri deja existentă. Am vrut personal să văd exact această structură de drumuri, mergând de le E 85 şi până spre Salcea, şi consider că noua şosea de centură va putea fi realizată. Şi putem spune că în acest moment avem un plan foarte serios pentru dezvoltarea durabilă a zonei metropolitane a Sucevei, prin care se vor crea locuri de muncă, dar care asigură şi o fluidizare a traficului”, a explicat Tiberius Brădăţan.
El a arătat că Suceava are o zonă comercială foarte mare, dar care s-a dezvoltat în mijlocul oraşului şi nu într-o periferie a acestuia, aşa cum se întâmplă în alte zone din ţară. „Prin această viziune a noastră de dezvoltare strategică rezolvăm foarte multe probleme pentru următorii patru ani. Suceava nu-şi mi permite să rămână nedezvoltată”, a mai spus candidatul PSD pentru funcţia de primar al Sucevei. El a mai adăugat că tot pentru fluidizarea traficului, social democraţii au propus deja deschiderea unor pasaje pietonale de subtraversare a podului rutier din zona bazarului din luna Sucevei.

Tiberius Brădăţan: PSD propune o strategie concretă de dezvoltare a Sucevei şi a zonei metropolitane, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava