MOPAN Suceava

Poliţiştii au continuat şi intensificat activităţile investigative în vederea identificării persoanelor care comercializează, depozitează sau transportă ţigarete de contrabandă şi pentru tragerea la răspundere penală a acestor persoane.

La data de 20.12.2017, ora 06.00, polițiștii din cadrul Secţiei 13 Poliţie Rurală Bălcăuţi, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu în zona Ratoş, pe raza comunei Bălcăuţi, au oprit pentru control pe DN 2 – E 85, o autoutilitară care circula în direcţia Siret – Suceava, al cărui conducător auto în momentul în care a observat echipajul de poliţie, a oprit, a efectuat manevra de întoarcere şi a plecat spre oraşul Siret. S-a procedat la urmărirea autoutilitarei, care a fost ajunsă după cca 100 – 150 m din locul întoarcerii, s-a efectuat semnal de oprire, după care s-au solicitat conducătorului auto documentele personale şi ale autoutilitarei, constatându-se că este un bărbat de 23 ani, care s-a aflat singur la volan. În urma controlului vehiculului s-a constatat că şoferul deţinea mai multe pachete de ţigări de provenienţă extracomunitară, motiv pentru care a fost condus la sediul Secţiei 13 Poliţie Rurală Bălcăuţi, unde, procedându-se la examinarea amănunţită a interiorului vehiculului, s-au găsit pe bancheta din spate, 1858 pachete de ţigări de provenienţă duty-free, fără documente.

Întreaga cantitate de ţigarete de contrabandă, respectiv 1.858 pachete (37.160 ţigarete), în valoare de aproximativ 18.580 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”contrabandă”, urmând a fi soluţionat procedural de către Postul de Poliţie Grăniceşti.

Autoutilitara a fost indisponibilizată la sediul Poliţiei Oraşului Siret.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „contrabandă”, prev. de art. 270 alin. 3 şi art. 274 din Lg.86/2006.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava