MOPAN Suceava

În perioada 21 iunie-5 iulie la Rădăuți și Rövershagen (Germania), Uniunea Populară Germană pentru Îngrijirea Mormintelor de Război (VDK e.V., filiala landului Mecklenburg-Vorpommern) organizează o Tabără școlară internațională de lucru la cimitirele militare.

Primarul municipiului Rădăuți, Nistor Tătar, informează că anul acesta, pentru prima dată, tabăra se va desfășura alternativ, prima parte la Rădăuți, iar a doua parte la Rövershagen (districtul Rostock), cu aceeași participanți – tineri germani și români. ”Ca în fiecare an, activitatea are loc in colaborare cu Colegiul „Andronic Motrescu”. La Rădăuți, tinerii vor îngriji atât parcelele de onoare din Cimitirul Central – română, germană și sovietică, cât și morminte din Cimitirul evreiesc. Având în vedere semnificația acestei acțiuni, care a devenit traditională  la Rădăuți, unde mormintele de război sunt păstrate și îngrijite cu mare atenție, dl lt.-col. Christian Ziese, atașat militar,  va participa  la activitățile din ziua de 24 iunie ca reprezentant al Ambasadei R.F. Germania la București , fiind însoțit de către domnul  Cristian Scarlat, șeful  Reprezentantei VDK in Romania”, a subliniat Tătar.

Programul zilei de 24 iunie debutează la ora 10 la Templul Mare, unde va avea loc dezvelirea unei placi comemorative și lansarea cărții bilingve „Copilărie pierdută”.

Începând cu ora 12 la Cimitirul evreiesc vor avea loc lucrări de întreținere și aprinderea de candele iar la ora 14 sunt programate depuneri de coroane de flori la mormintele de război din Cimitirul central (parcela româna, germană, sovietică). Delegația se va deplasa apoi la Mănăstirea Putna. În acest context, atașatul militar al Ambasadei Germaniei va avea o întâlnire privată  cu  primarul municipiului Rădăuți, domnul Nistor Tatar.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava