Profesori, bibliotecari, primari, directori de școli, părinți, preoți și antreprenori din destinațiile ecoturistice Ținutul Zimbrului, Țara Dornelor și Harghita s-au reunit la sfârșitul săptămânii trecute la Suceava pentru a celebra realizările copiilor și tinerilor din cluburile GreenIMPACT, care au lucrat împreună timp de aproape doi ani pentru a descoperi patrimoniul local al zonelor în care trăiesc și pentru a învăța cum să contribuie la promovarea și valorificarea lui. Desfășurată vineri, la hotel Continental, Gala „Tineri în acțiune pentru ecoturism” a oferit participanților șansa de a admira/degusta/evalua, într-o șezătoare, produsele și serviciile gândite de impacți în proiectele implementate până acum.

”Copiii au nevoie de aripi, ca să țintească tot mai sus, dar și de rădăcini, ca să aibă un loc al lor”, a spus Mirela Verdeșescu, liderul clubului GreenIMPACT de la Panaci, despre contribuția clubului în dezvoltarea tinerilor. CLubul pe care-l coordonează a contribuit la nașterea brandului comunei Panaci, cunoscută drept „Tărâmul izvoarelor”, după ce impacții au mobilizat întreaga comunitate să redescopere și amenajeze 17 izvoare cu apă minerală. Acesta este, de altfel, și motivul pentru care au primit un certificat de apreciere de la Fundația Noi Orizonturi, organizația care a lansat rețeaua de cluburi GreenIMPACT. Au mai primit certificate de apreciere:

GreenIMPACT Bîra, județul Neamț, pentru publicarea cărții “Delicii din bucătăria bunicii”, care promovează la nivel național bucătăria din ecodestinația Ținutul Zimbrului și pentru cele mai multe ore de voluntariat.

GreenIMPACT “CSB GreenIMPACT” din Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, ecodestinația Țara Dornelor, pentru amenajarea unui punct de belvedere care pune în valoare un obiectiv turistic local.

GreenIMPACT “Pretutindeniarzii” din Corbu, județul Harghita, pentru felul în care a promovat stilul de viață al străbunilor, transformând fotografii vechi în vederi care spun povești.

GreenIMPACT “Cercetașii curioși” din Dorna Arini, județul Suceava, ecodestinația Țara Dornelor, pentru implicarea unor turiști străini în activitățile de voluntariat ale clublui.

“Cercetașii GreenIMPACT” din Dorna Candrenilor județul Suceava, ecodestinația Țara Dornelor, pentru că a readus la viață o casă tradițională amenajată ca muzeu.

GreenIMPACT “Petrodava” din Piatra Neamț, județul Neamț, ecodestinația Ținutul Zimbrului, pentru felul în care a promovat complexul “Acvariul de piatră” și cultura Cucuteni.

„Mirror GreenIMPACT Răucești”, județul Neamț, ecodestinația Ținutul Zimbrului, pentru organizarea și introducerea unui festival de folclor în calendarul evenimentelor anuale din Ținutul Zimbrului.

GreenIMPACT “Vânătorii de IMPACT” din Vînatori – Neamț, jud. Neamț, ecodestinația Ținutul Zimbrului pentru promovarea unui element local – zimbrul – pe un obiect utilitar (tocătoare din lemn).

Cluburile de inițiativă comunitară pentru tineri GreenIMPACT, înființate în zone cu destinație ecoturistică de Fundația Noi Orizonturi cu sprijinul unor parteneri care cred în valoarea acestei inițiative – Romanian-American Foundation, Lidl Romania, Banca Transilvania, Fundatia Orange, Trasmec și Rotary Visio – au misiunea de a promova patrimoniul local. Peste 600 de copii, majoritatea din mediul rural, învață astfel despre comorile pe care le au acasă și despre cum pot să le pună mai bine în valoare.

În acest proces ei devin mai implicaţi, mai responsabili şi mai încrezători în forţele proprii, dobândind valori, atitudini şi abilităţi care pot să-i ajute cu adevărat în viață.Baia Mare a găzduit vineri, 15 februarie, un eveniment care a adus laolaltă copii și tineri din șapte localități situate în destinațiile de ecoturism Eco Maramureș (județul Maramureș) și Pădurea Craiului (județul Bihor). Membrii ai cluburilor de inițiativă comunitară GreenIMPACT, aceștia au lucrat împreună timp de aproape doi ani pentru a descoperi patrimoniul local al zonelor în care trăiesc și pentru a învăța cum să contribuie la promovarea și valorificarea lui.

Despre Fundația Noi Orizonturi

Inovăm și susținem modele de educație prin experiență, care-i împuternicesc pe tineri să se dezvolte pe sine, comunitatea și lumea în care trăiesc! La nivel național, Fundația Noi Orizonturi dezvoltă programe educaționale precum:

IMPACT – învățare prin proiecte de serviciu în folosul comunităţii

VIAŢA – educaţie prin aventură

ȘCOLI COMUNITARE – cursuri de formare, facilitare, susținere financiară pentru școli

ARHITECȚII EDUCAȚIEI – cursuri, resurse și programe de formare pentru cadrele didactice

Cu ajutorul acestora, copii şi tineri între 11 şi 19 ani devin mai implicaţi, mai responsabili şi mai încrezători în forţele proprii. Ei dobândesc valori, atitudini şi abilităţi care pot să-i ajute cu adevărat în viață.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Turism
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava