MOPAN Suceava

Trei elevi de la Liceul cu program sportiv din Suceava (Suceava, România), însoțiți de un profesor, îi vor reprezenta pe tinerii din întreaga Românie la Bruxelles la evenimentul „Europa ta, părerea ta!”(Your Europe, Your Say), care va avea loc între 26 și 28 martie 2014. În contextul unei vizite pregătitoare, ei îl vor întâmpina la liceul lor, la 21 februarie 2014, pe dl Cristian PÎRVULESCU, unul dintre membrii români ai Comitetului Economic şi Social European (CESE), organ consultativ al Uniunii Europene.
„Europa ta, părerea ta!” (Your Europe, your say) este o simulare a activității membrilor CESE, organizată pentru al cincilea an consecutiv, cu participarea unor elevi de la 28 de școli selecționate dintre 700 de instituții de învățământ candidate, provenind din cele 28 de state membre ale UE (câte o școală din fiecare stat membru). La această sesiune extraordinară, în jur de o sută de elevi în reprezentarea tinerilor din UE vor dezbate și negocia în scopul ajungerii la un consens în legătură cu cele mai importante priorități pentru tineri în perspectiva alegerilor europene din 2014. De asemenea, elevii vor putea purta un dialog cu preşedintele CESE și cu o serie de înalți demnitari ai Uniunii Europene.
În faza pregătitoare a evenimentului, anumiți membri ai CESE vor vizita școlile participante.
În cadrul vizitei sale la liceul menționat, Cristian Pîrvulescu, membru al Grupului III (Grupul „Activităţi diverse”) al CESE, președintele Asociației Pro-Democrația și decanul Facultății de Științe Politice (SNSPA), se va întâlni cu elevii pentru a-i ajuta la pregătirea evenimentului. Dânsul le va răspunde la întrebări și le va schița viața de zi cu zi a CESE, precum și funcționarea acestuia. Dl Pîrvulescu le va explica cum să conducă negocierile și cum să formeze o coaliție și, de asemenea, le va oferi câteva piste despre cum să obțină sprijinul aliaților lor. Pentru mai multe informații despre „Europa ta, părerea ta!” și pentru a viziona video-ul ediției din 2013, faceți clic aici.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava