MOPAN Suceava

Şcoala handbalistică juvenilă suceveană a demonstrat încă o dată că are resurse. După ce în perioada 1997-2001 a câştigat tot ce se putea câştiga la nivel de juniori în România cu o generaţie de excepţie, iată că în acest an tinerii handbalişti de la Liceul cu Program Sportiv din Suceava au revenit în prim planul întrecerile campionatelor naţionale. Echipa de handbal masculin juniori III condusă de profesorul Iulian Dugan a cucerit titlul naţional, iar cea de juniori II, pregătită de profesorul Răzvan Bernicu a obţinut medalia de bronz.

Spre satisfacţia lor, dar şi a antrenorilor şi părinţilor, câşiva dintre speranţele handbalului sucevean au fost selecţionaţi în loturile naţionale. Antonio Pintilei şi Ovidiu Cozorici, din echipa de juniori II pregătită de Răzvan Bernicu, se află în pregătiri la Mamaia cu lotul naţional de handbal pe plajă al României. După acest stagiu, selecţionata României va participa la finele lunii la un turneu în Portugalia. Alţi doi tineri handbalişti, Claudiu Lăzurcă şi Ionuş Logofătu fac antrenamente la Predeal cu lotul naţional de juniori II al României. La capătul acestui cantonament, reprezentativa României la acest nivel de vârstă va pleca la un turneu în Ungaria.

Lucru îmbucurător, pe lângă apariţia unei noi generaţii de tineri handbalişti este faptul că şi la nivel de antrenori se poate observa că există la Suceava o continuitate, mulţi dintre foştii jucători reuşind să ajungă şi antrenori buni. Iulian Dugan, Răzvan Bernicu, Dorel Ţugurlan, Bogdan Macovei şi chiar Adrian Chiruţ au reuşit să ducă mai departe ce au învăţat de la Dumitru Bernicu, Petre Ghervan sau Petru Brânduşe, acesta din urmă fiind „constanta” în timp a tehnicienilor de la LPS Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava