Concert pascal
MOPAN Suceava

Tinerii şi copiii care au mers astăzi în pelerinaj la Mănăstirea Putna pentru comemorarea voievodului Ştefan cel Mare au primit diplome de pelerin de la preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. Acesta a mers, la rândul său, pe jos, din faţa primăriei din Putna şi până la mănăstire, fiind însoţit de sute de pelerini din întreg judeţul. „Am venit în pelerinaj din nou la mormântului marelui Ștefan. A venit multă lume îmbrăcată în costum popular, ceea ce este un semn de respect pentru înaintașii noștri. Iar Putna este Ierusalimul neamului românesc și practic noi ne gândim de pe acum la marea sărbătoare din 15 august când se împlinesc 150 de ani de la Marea sărbătoare de la Putna, unde venea Eminescu, Slavici, Ciprian Porumbescu. Vom face un moment pentru a reedita ce a fost atunci. Dar acum am venit cu smerenie să ne închinăm la mormântul marelui Ștefan, să participăm la slujbă și să încurajăm pelerinajul. Am dat și certificate de pelerini copiilor și tinerilor care au venit aici în pelerinaj. Oamenii sunt cu credința în suflet și credința ne ajută. Aici trebuie să lăsăm răutatea, veninul şi dușmănia și să avem mai multă încredere unii în alții și în bunul Dumnezeu. Iar noi, aici în Bucovina, suntem o zonă cu această toleranță născută în suflet și cu această credință în Dumnezeu. Uitați-vă la portul popular. Uitați-vă cum zâmbesc fațadele caselor, grădinile, florile de la poartă, costumele populare. Asta înseamnă lumină până la urmă”, a declarat Flutur, cel care a iniţiat Programul Ştefanian.

Preşedintele CJ Suceava a mai spus că de la Putna pornesc două trasee de drumeţie şi pelerinaj, Via Maria şi Via Transilvanica.

Tinerii şi copiii care au mers în pelerinaj la Putna au primit diplome de pelerin de la Gheorghe Flutur, 1.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (2 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava