Concert pascal
MOPAN Suceava

Unul dintre sporturile despre care nu s-a vorbit suficient, dar care a adus României mari satisfacţii în cadrul Olimpiadelor de-a lungul anilor este tirul sportiv. Începând cu Iosif Sîrbu, primul campion olimpic al României şi continuând cu adevărate legende ca Ştefan Petrescu, Ion Dumitrescu, Marcel Roşca, Ion Tripşa, Gheorghe Richiardopol, Nicolae Rotaru, Dan Iuga şi mai nou Ion Corneliu, Sorin Babii, Iulian Racea şi Alin Moldoveanu, România a avut sportivi de mare valoare plini de stăpânire de sine şi cu ochiul ager.
“Tirul sportiv, privit nu ca sport printre alte sporturi, ci observat prin ochii şi simţurile celor care-l practică, este de o complexitate deosebită. Oricum este mult mai bine este să încerci personal fiorul contactului cu arma de tir sportiv, cu sentimentul unic creat de adrenalina ce se revarsă în sânge la pocnetul puternic al cartuşului percutat în ţeava rece de metal aflată la doar 10 centimetri de faţa ta, urmat de reculul răcoritor din umăr şi satisfacţia ce ţi-o dă un foc tras perfect central în ţinta aflată tocmai la 50 metri distanţă.
Tirul sportiv ne ajută să ne cunoaştem propriile forţe şi limite, să ne definim valoarea formei sportive comparându-ne cu alte şcoli de tir, să ne recunoaştem învingătorii dar şi învinşii” este opinia profesorului Ştefan Buiucliu.
Antrenorul de la CSM Suceava are sub comandă un număr de 20 de sportivi care-şi doresc participarea la finala Campionatului Naţional, fază care încununează eforturile depuse un an întreg.
“La finele celor şase etape de Campionat Naţional, organizate cu destulă trudă de Federaţia Română de Tir Sportiv, la care sportivii noştri cei mai buni au participat prin rotaţie cu brio, acumulând rând pe rând punctele necesare calificarii la finalele de Campionat Naţional ce se vor desfăşura la finele acestei luni la Bucureşti, doar 10 s-au calificat în ultimul act al competiţiei. Pentru că am avut şansa de a ajunge în această fază a  Campionatului Naţional, trebuie să mulţumin Consiliului Local al Municipiului Suceava şi instituţiei Primăriei Municipiului Suceava.
Fără ajutorul acestor doua instituţii, secţia de tir a CSM Suceava nu ar fi putut participa la ultima etapă de campionat naţional din luna iunie sau la Cupa României (care s-a desfăşurat la începutul lui septembrie, aducându-ne două medalii: una de argint şi una de bronz), nu ar fi putut organiza cantonamentul sportiv de pregătire din vară, nu ar fi putut achiziţiona materiale sportive specifice atât de necesare practicării cu succes la cel mai înalt nivel a tirului sportiv.
Dorim cu ardoare ca la finele acestei luni să ne întoarcem cu medalii şi rezultate deosebite de la Campionatele Naţionale  de juniori, de seniori şi de juniori II lucru care să ne facă pe cei de la CSM Suceava şi nu numai pe noi, mândri de valoarea şcolii de tir sucevene” a declarat profesorul Ştefan Buiucliu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava